2023. március 29., Auguszta

Mindenki ügye

#koronavírus #járvány #pfizer #gyógyszer

Koronavírus elleni tablettán dolgozik a Pfizer

ugytudjuk.hu 2021.04.27. 11:44

Ha minden jól megy, az év végére már el is készülhet a gyógyszer.

A Pfizer egy koronavírus-elleni tablettát tesztel a napokban 60 önkéntesen, írja a Telegraph. Az önkénteseket az Egyesült Államokból és Belgiumból válogatták össze, ha minden jól megy, a Pfizer új gyógyszere az oltásokhoz hasonlóan megakadályozhatná, hogy a koronavírus-fertőzés súlyos szövődményekhez vezessen. A cég azt mondja, hogy a PF-07321332 nevű gyógyszert arra az esetre fejlesztik ki, ha a koronavírus valamelyik mutációját nem állítanák meg az oltások.

 

A 18 és 60 év közötti önkéntesek megfigyelése a következő hónap végén ér véget, ha minden jól megy, akkor ezután szélesebb körben is tesztelhetik az új gyógyszert.

A Pfizer azt mondja, ha a tesztek sikerrel záródnak, akkor már 2021 végére elkészülhetnek az új gyógyszerrel.

tabletta-pexels
Fotó: pexels.com (Képünk illusztráció)

 

A gyógyszer a Favipiravir nevű tablettához lesz hasonló, amit Magyarországon már élesben is bevetnek a koronavírussal szemben, más országokban viszont még csak kísérleti jelleggel adják a betegeknek a 2014-ben kifejlesztett japán gyógyszert. 

 

A brit szakértők szerint, ha sikeresen alkalmazható lesz a Pfizer gyógyszere, akkor tulajdonképpen nem lesz majd szükség a kijárási korlátozásokra, mivel a betegeknél nem alakulnának ki súlyos tünetek, így megszünne a nyomás az egészségügyön világyszerte.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló