2024. május 20., Bernát Felícia

Mindenki ügye

#gulyás gergely #kormányinfó #infláció

Kormányinfó: egyszámjegyű infláció, 56, Svédország

Csarnó Ákos 2023.09.13. 17:42

 

A napelemesek ügyében Fidesz-frakció kérésére újraértékelte a korábbi tervét a kormány és úgy döntöttek, hogy azoknak, akik a létesítési igényt már korábban benyújtották, vagy már fel is szerelték a napelemeket, tíz éven keresztül marad az éves szaldó elszámolása. Az újonnan igényelt napelemeseknek jön a bruttó elszámolás.

 

„Svédország mindent megtesz annak érdekében, hogy Magyarország ne ratifikálja a NATO-csatlakozásukat” – mondta Gulyás Gergely egy svéd oktatófilmről, amelyben arról beszélnek, hogy Magyarországon 2010 óta megszűnt a demokrácia.

 

A kormány jövőre 6 százalékos, a jegybank 5 százalékos inflációval számol. A miniszter szerint ha „nagyon pozitív” fordulat történik, akkor októberben eshet tíz százalék alá az infláció, de decemberben mindenképpen megtörténik, hiszen a kormány „ezt vállalta”.

 

Az ellenzék háborúpárti, a béke Európa érdeke Gulyás szerint, aki arra reagált, hogy Dobrev Klára az amerikai nagykövettel tárgyalt.

 

Rendkívül barátságtalan gesztusnak tartja Gulyás Gergely, hogy Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke nem kapott vízumot az USA-ba.

 

Magyarország szabad akaratát súlyosan sértette az 56-osokat lefasisztázó orosz tankönyv, ezért üdvözöljük az orosz elnök szavait – mondta Gulyás arról, hogy Putyin szerint hibázott a Szovjetunió 1956-ban, amikor tankokkal bevonult Budapestre. Úgy folytatta, hogy szerinte jó lenne, ha Putyin szavai jelennének meg az orosz tankönyvben is.

 

indexkép: MTI

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló