2021. május 11., Ferenc

Mindenki ügye

#vakcina #védőoltás #sinopharm #mol

Több nagyvállalalat is felkínálja a dolgozóinak a koronavírus-vakcinát

MTI 2021.04.26. 19:30

Van, ahol oltópontot is kialakítanak az üzem területén.

Minden munkatársának, a töltőállomásokon dolgozóknak is felajánlja a Mol a Sinopharm-vakcinát – tájékoztatta a vállalat hétfőn az MTI-t.

 

A közlemény szerint a Mol már az oltások megindulásakor kezdeményezte, hogy részt vehessen a kiosztásukban, és az országos oltási munkacsoport döntése alapján mostantól minden munkatársuknak fel tudnak ajánlani Sinopharm-vakcinát.

 

A kritikus infrastruktúrát üzemeltetők mellett tehát már

minden fizikai és szellemi munkavállalónk előtt nyitva áll a lehetőség az oltóanyag önkéntes felvételére. Az oltás lebonyolításában, beleértve mindkét dózis beadását, a Mol foglalkoztatásegészségügyi partnerei nyújtanak segítséget

– írták.

mol-benzinkút-mti-róka-lászló
Fotó: Róka László / MTI

A munkatársak az oltásra egy regisztrációs felületen keresztül tudnak jelentkezni április 28-áig - tették hozzá. Jelezték azt is, a töltőállomás-hálózatban dolgozók esetében, illetve azoknál a Mol-leányvállalatoknál, ahol nem elérhető az elektronikus felület, ott is segítenek a jelentkezésben.

 

Felhívták a figyelmet, hogy az oltási munkacsoport csak az oltásra jelentkezők nevének leadása után bocsájtja rendelkezésre az vakcinát, ezért azt kérték munkavállalóiktól, hogy tartsák be a határidőt.

Természetesen az oltás nem kötelező, de ahogy az orvosszakértők, úgy mi is azt javasoljuk, hogy minél többen vegyétek igénybe ezt a lehetőséget. Így tudjuk legjobban megvédeni szeretteinket, családunkat, kollégáinkat és saját magunkat

– írták munkatársaiknak.

 

A Mol mellett a Mercedesnél szintén felajánlják a koronavírus elleni védőoltás lehetőségét (ők nem közölték, melyik vakcinát). A cég kecskeméti gyárában a beszállítói nehézségek okozta alkatrészhiány miatt leállt a termelés, és ezt a kényszerű szünetet kihasználva több oltópontot is kialakítottak az MTI-ez hétfőn eljuttatott közleményük szerint.

 

Frissítés (04.27): a 24.hu beszámolója szerint a Mercedest és a Molt követően két másik nagyvállalat is bejelentette, hogy felajánlja dolgozóinak a koronavírus-vakcinát. A Magyar Suzuki Zrt. azt írta, oltópontot alakít ki az üzem területén – nem árulták el, pontosan melyik vakcinát használhatják, úgy fogalmaztak, hogy a kormány által rendelkezésre bocsátott oltóanyagot kaphatják a dolgozók –, majd a Richter Gedeon Nyrt. folytatta a sort, amelynél kínai vakcinával olthatják az alkalmazottakat, akik kérik azt.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló