2022. október 4., Ferenc

Mindenki ügye

#közpénz #cöf #civil összefogás fórum #fricz tamás

Kilenc nap munkáért kapott csaknem 1 millió forint közpénzt a Békemenetet is szervező Fricz Tamás

Nagy Donát 2022.08.15. 07:59

A CÖF alapítóját tanácsadásra kérték fel, jelentsen ez bármit is.

Májusban csupán 9 nap munka után is megkapta a teljes havi fizetését Fricz Tamás a kormányközeli, a Békemenetet is szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF) szóvivője és alapítója, adta hírül az RTL. A kormányközeli politikussal nyolc hónapra, még Áder János köztársasági elnök hivatali ideje alatt kötötték meg a szerződést, összesen 5 millió 238 ezer forintos értékben.

fricz
Fotó: Beliczay László / MTI

 

Fricz Tamás a tanácsadói szerződést nem kívánta kommentálni; a dokumentumok szerint „ a köztársasági elnök részére a Köztársasági Elnök közjogi, társadalompolitikai feladataival összefüggő tanácsadói tevékenység” ellátására kérték fel. 

 

Hiába van szó közpénzről, a felek arról sem árultak el semmit, hogy milyen hivatali eljárásban választotta ki Fricz Tamást, vagy hogy pontosan melyik szervezeti egység döntött a személyéről. A teljesítésigazolások szerint Fricz Tamás minden hónapban elvégezte munkáját, amelyeket minden hónapban ugyanazzal a néhány sorral részletezett a feladatok megjelölésnél:

Áder János köztársasági elnök úr tízéves elnöki tevékenységének elemzése keretében az Elnök úrhoz köthető eseményekkel, hazai és külföldi fellépésével kapcsolatos összes dokumentum, sajtó- és médiamegjelenés, interjúk, beszédek, médiavisszhangok stb. feldolgozását végzem el.

Az elvégzett munkáról viszont vélhetően semmilyen írásos beszámoló nem készült, az RTL adatigénylésére ugyanis más papír nem érkezett. Az utolsó hónapra vonatkozó, májusi teljesítésigazolás szerint adott hónapban 1-je és 9-e között Fricz Tamás "előteljesítette feladatait", ezért járt neki a pénz.

 

Fricz Tamás egyébként több szállal is kötődik a kormányhoz: blogot ír a kormányközeli Magyar Nemzetben, több kötet szerzője, 2013-ban Áder János akkori köztársasági elnök megbízásából pedig Balog Zoltán a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjével tüntette ki.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló