2021. augusztus 6., Berta Bettina

Mindenki ügye

#védettségi igazolvány

Kiderült, mennyibe került a védettségi kártyák legyártása

Barna Benedek 2021.06.12. 15:19

Azt viszont nem lehet tudni, hogy összesen hány készült ebből az összegből.

A K-Monitor több, a beszerzési szabályok alól mentesített szerződést is kikért a Belügyminisztériumtól, így ráláthatott a védettségi kártyával kapcsolatos megállapodásra is. Ebből kiderül, hogy az igazolványok előállítása, megszemélyesítése és postázásra előkészítése 6,22 milliárd forintba került – írja a HVG.

 

Idén márciusban bízta meg a Nemzeti Infokommunikációs Zrt. az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-t a koronavírus elleni védettséget igazoló plasztikkártyák legyártásával. Egészen pontosan március 1-jén írták alá a szerződést, amely 2023. március 1-jéig szól. Az nem derül ki az adatokból, hogy ebből az összegből hány darab kártyát gyártanak le.

 

Az automatikusan kiküldött igazolványért nem kell fizetni, azonban a kormány rendelete értelmében ha valaki maga igényli a kártyát, vagy pótolni kell, amiért elveszítette, "3000 forint igazgatási szolgáltatási díjat kell fizetni, amelyből 2000 forint a védettségi igazolvány előállítási költsége".

 

Arról a napokban döntöttek, hogy az okmányt meg is lehet hosszabbítani, ennek mikéntjáről ebben a cikkünkben írtunk.

 

 

(Indexfotó: Róka László / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló