2024. április 20., Tivadar

Mindenki ügye

#kerékpár #nyílt levél #bicikliszerviz

Tarthassanak nyitva a bicikliszervizek! – Ezt kérik a kerékpáros szervezetek

2021.03.04. 19:43

Nyílt levélben fordultak a kerékpározásért felelős kormánybiztoshoz.

A tavalyi példához hasonlóan levelet írtak Révész Máriusznak, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztosnak a kerékpáros szervezetek, és azt kérik, hogy a megfelelő óvintézkedések mellett a bicikliszervizek nyitva maradhassanak - írja az Index.

 

A Magyar Kerékpárosklub, a Magyar Kerékpáripari- és Kereskedelmi Szövetség, a Magyar Kerékpáros Szövetség, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség, a Budapest Bike Maffia és a Velo Budapest által aláírt levél rámutat, hogy

a kerékpár a magyar felnőtt lakosság 75 százaléka számára elérhető közlekedési eszköz, egyes régiók lakosságának mintegy harmada elsődlegesen biciklivel közlekedik. 

A szervezetek emellett azzal érvelnek, hogy a járványmegelőzési és egészségügyi hatásai mellett a kerékpározás egy környezetbarát, helytakarékos és széles tömegeknek elérhető közlekedési forma, mely világszerte bizonyította hasznosságát a vírushelyzetben.

 

Gulyás Gergely csütörtökön bejelentette, hogy a kormány teljes zárlatot rendel el a következő hetekre, így március 8-tól két hétig a többi között bezárnak a boltok és a szolgáltatásoknak is szünetelni kell. Egyelőre még nem világos, hogy a javítóműhelyekre vonatkozik-e a szigorító intézkedés.

bicikli-pixabay
Fotó: pixabay.com

 

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló