2024. június 15., Jolán Vid

Mindenki ügye

#rezsi #mvm #számla

Kedd után érkeznek az első, új rezsiszabályoknak megfelelő számlák az MVM-től

Barna Benedek 2022.08.22. 13:42

Az állami energiaszolgáltató lakossági ügyfelei és a nem társasházban élő nagycsaládosok augusztus 23. után számíthatnak a számlákra.

 

Az MVM csoport lakossági ügyfelei augusztus 23-a után kapják meg az augusztus 1-jétől érvényben lévő szabályok szerint készült számlákat – közölte az állami MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. hétfőn az MTI-vel.  

 

A kormány július közepén jelentette be, hogy megszűnik a teljes rezsicsökkentés, egy bizonyos fogyasztási szint fölött a piaci árat kell fizetni. A később megjelent részletszabályok értelmében ez a szint a gáz esetében az évente 1729 köbméteres átlagfogyasztás, az áramnál pedig 2523 kilowattóra évente.

A 2022. augusztus 1-jei változásokat követően augusztus 23-a után érkeznek az első számlák a lakossági ügyfeleknek és a nem társasházban élő nagycsaládosoknak a július-augusztusi fogyasztásról. Szeptembertől várhatják számláikat a társasházak és a társasházakban élő nagycsaládosok, nekik ekkor két számlázási időszakot érintve (július-augusztus és augusztus-szeptember) küld számlát a szolgáltató.

Az MVM felhívta a figyelmet arra, hogy az első számla tartalmazhat augusztus 1-je előtti fogyasztást is, amelyet az augusztus 1-je előtt érvényes rezsicsökkentett áron számoltak el.

 

 

Ezt fogja tartalmazni a számla


A közleményében kiemelték: most először küldenek olyan számlát, amelyben a kormány által meghatározott átlagnál magasabb fogyasztás esetén már a lakossági piaci ár is szerepelhet.

 

Amennyiben a fogyasztás a rezsicsökkentett, kedvezményes sávhatár alatt marad, jellemzően csak a kedvezményes, rezsicsökkentett ár fog szerepelni a számlában. Ha a fogyasztás meghaladja a kedvezményes sávhatárt, a diktált vagy átalánnyal fizetett mennyiségtől függetlenül minden havi számlában szerepelni fog a rezsicsökkentett és a valós piaci árhoz képest kedvezőbb lakossági piaci ár is.

 

A számlán megváltozott az első oldalon kiemelt információkat tartalmazó, úgynevezett "rezsibox" tartalma is. Látható lesz, hogy az ügyfél a rezsicsökkentés nélkül, világpiaci áron számolva mennyit fizetne, illetve az aktuálisan elszámolt időszakra vonatkozó megtakarítást is tartalmazza a számla, azaz a világpiaci áron számolt és a rezsicsökkentett áron ténylegesen fizetendő összeg különbözetét – írják a közleményben.

 

A számlázással és egyéb tudnivalókkal kapcsolatban a szolgáltató részletes tájékoztatót állított össze, amely IDE KATTINTVA érhető el.

 

 

(Indexfotó: pexels.com)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló