2021. október 26., Dömötör

Mindenki ügye

Kásler Miklós visszarendelte az intenzívre a szakorvosjelölteket

Barna Benedek 2021.10.12. 13:37

A rezidenseknek azonnali hatállyal vissza kell térniük az intenzív osztályokra.

 

Október hatodikán küldött utasítást Kásler Miklós EMMI-miniszter a fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményeknek, amelyben az „elsődleges képzőhelyként megjelölt egészségügyi intézménybe” rendelte vissza az aneszteziológia és intenzív terápia szakképzésben foglalkoztatott rezidenseket és szakorvosjelölteket – tudta meg a 444.hu.

 

Ez azt jelenti, hogy a rezidenseknek azonnali hatállyal vissza kell térniük az intenzív osztályokra a külsős gyakorlatról. Az utasítás a szignózás másnapjától, tehát október hetedikétől van érvényben.

 

Mint azt a 444 cikke megjegyzi, járvány idején egy ilyen utasítás egyáltalán nem is lenne furcsa – inkább azért az, mert miközben a fontos kórházi adatok folyamatosan romlanak, az intézményvezetők pedig visszarendelésről szóló utasítást kapnak, a kormány továbbra sem kongatja a vészharangokat.

 

A Magyar Orvosi Kamara és a Magyar Tudományos Akadémia már augusztus végén szorgalmazták a maszkviselést és a védettségi igazolványok széleskörű használatát, jelenleg azonban csak az egészségügyi intézmények területén kell maszkot hordani, ráadásul az október 14-ig tartó vadászati világkiállítás felmentést kapott a járványügyi szabályok alól (azaz védettségi igazolvány és maszk nélkül lehet látogatni az eseményt, ahol a szervezők szerint több mint egymillió ember fordult már meg), az elvégzett koronavírus-tesztek száma pedig hetek óta stagnál.

 

(Indexfotó: Kovács Tamás / MTI)

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló