2024. május 23., Dezső

Mindenki ügye

#karácsony gergely #Ungár Péter #vitézy dávid

Karácsony lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát

2024.05.15. 13:11

Vitézy és Ungár Péter szerint is mondvacsinált indokot húzott elő.

Főpolgármesteri vitát szervez, vagyis inkább csak szervezne az ATV, ám egy ma reggel a Media1 birtokába jutott levél szerint Karácsony Gergely (Párbeszéd, DK, MSZP) jelenlegi főpolgármester lemondta a csatorna meghívását. Karácsony többek között ezt írta:

 „senki nem tudja garantálni, hogy az FVB-által nyilvántartásba vett négy főpolgármester-jelöltből hányan vállalnak valóban vitát a Partizán műsorában és másutt”, márpedig ha Karácsony több főpolgármester-jelölti vitában is részt venne ugyanazon egy, esetleg két jelölt társaságában, „az azt a hamis látszatot keltheti, mintha mindössze két, esetleg három jelölt lenne”.

Az ATV mellett a Partizán is szervez élő vitát a jelöltek között, erre elfogadta a meghívást Karácsony, csakhogy a csupán az interneten elérhető csatorna nem mindenki számára ismert és nézett. Az ATV pedig az a földi sugárzású legnézettebb adó, amelynek nézői megszokták, hogy tartalmas közéleti beszélgetéseket nézhetnek.

 

Karácsony kihátrálására reagálva Vitézy Dávid (Vitézy Dáviddal Budapestért, LMP – Zöldek) főpolgármester-jelölt. Vitézy azt írja:

 

"(...) Karácsony Gergely tegnap teljesen mondvacsinált indokokkal lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát. Miközben Dobrev Klára napi öt posztban kéri számon Magyar Pétert azért, hogy miért nem vitázik minden ezt felajánló jelentősebb csatornán, a DK saját főpolgármester-jelöltje csak kibúvókat keres a viták elől." 

Vitézy hozzátette azt is, hogy megkéri Karácsonyt, hogy ne meneküljön a viták elől, és fogadja el akár a most visszautasított ATV, vagy akár a korábban már általa elhárított RTL felkérését. 

 

Nem sokkal később Ungár Péter az LMP társelnöke rúgott még egyet a témán. Ő azt írta, hogy Dobrev Klára azzal támadja Magyar Pétert, hogy felelős jelöltnek kötelessége minden vitát vállalnia. Konkrétan erről beszélt tegnap az Egyenes Beszédben, amikor elmondta, hogy elfogadhatatlan, hogy Magyar Péter nem vállalta az ATV vitafelkérését, mert nem lehet politikai szempontok alapján mérlegelni, és minden egyes helyzetben azt kell mutatni, hogy az ellenzék egy magasabb minőségű politikai kultúrát képvisel. 

 

Majd néhány órával később megjelenik a hír, hogy Karácsony Gergely, a Demokratikus Koalíció jelötje nevetséges érvekre hivatkozva lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát. 

 

Ungár azzal zár, hogy a Méda1 által nyilvánosságra hozott indokok teljesen értelmetlen mondatok, a mondvacsinált ok iskolapéldája. Az pedig azért a politikai bűvésztrükkök egészen új szintjét jelenti, hogy miközben a Demokratikus Koalíció egyik jelöltje bent ül az ATV-ben, és elmondja, hogy ide kell jönni vitázni, addig a Demokratikus Koalíció másik jelöltje ennek pontosan az ellenkezőjét teszi.

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló