2022. július 7., Apollónia

Mindenki ügye

#karácsony gergely #előválasztás #ellenzék #márki-zay péter

Karácsony Gergely bejelentette: nem fog visszalépni Márki-Zay Péter javára az előválasztáson

Karóczkai Balázs 2021.10.06. 14:39

Karácsony Gergely nem hajlandó visszalépni Márki-Zay Péter javára, így ha Márki-Zay nem lép vissza, mindketten megmérettetik magukat Dobrev Klárával szemben.

azonnalipp

Szerda délután 14-kor tett sajtónyilatkozatot Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd-LMP miniszterelnök-jelöltje az MSZP V. kerületi pártirodájában.

Karácsony a sajtó munkatársainak az MSZP, a Párbeszéd és az LMP vezető politikusai előtt bejelentette,

nem fog visszalépni Márki-Zay Péter javára az ellenzéki előválasztás második fordulójában, viszont továbbra is nyitott minden tárgyalásra,

így pedig ha Márki-Zay nem lép vissza, akkor Dobrev Klára ellen nem áll össze a Karácsony-Márki-Zay-koalíció.

 

Karácsony elmondta, erkölcsi célja, hogy béke legyen a választások után, amit szerinte Dobrev Klára „nem érez, és nem viszonyul kellően mélyen és megértően”, míg Márki-Zay Péterrel kapcsolatosan olyan vitái vannak, amikor a hódmezővásárhelyi polgármester úgy fogalmaz, hogy „mi leszünk a Fidesz, ami nem lop”, míg Karácsony ehelyett inkább saját programját szeretné megvalósítani.

 

Ugyanakkor elmondta, továbbra is hajlandó szövetségeket kötni az előválasztás után, viszont arra nem hajlandó garanciát adni, hogy ne az ő programja valósuljon meg, ha megválasztják, hiszen akik rá szavaztak, nem erre kérték fel, és nem hajlandó hatalomtechnikai játszmákra beáldozni azt, amit az elmúlt időszakban felépítettek.

 

Így jelenleg úgy tűnik, az előválasztás október 10-én kezdődő második fordulójában mindhárom talpon maradt jelöltre lehet szavazni, ugyanis korábban hiába tárgyalt Karácsony és Márki-Zay,

a hódmezővásárhelyi polgármester kedden már kizárta, hogy ő visszalépne Karácsony javára, mivel szerinte a közvélemény-kutatások szerint neki nagyobb esélye van legyőzni Dobrev Klárát és Orbán Viktort is.

Karácsony bejelentésében megkérdőjelezte a Márki-Zay Péter által mondott számok valódiságát, bár azt nem fejtette ki bővebben, hogy módszertanilag az alacsony minta mellett milyen problémája van a Medián kutatásával, ahol Márki-Zayt már Karácsony elé mérték a három miniszterelnök-jelölt közül.

 

Karácsony úgy fogalmazott, nem a pillanatot kell uralni, hiszen az a Fidesz politikája, így pillanatnyi közvélemény-kutatások alapján nem lehet döntéseket hozni, mivel az a Fidesz szokása.

 

Ugyanakkor Karácsony elmondta, ha az előválasztás után nem őt választják meg a közös miniszterelnök-jelöltnek, akkor is teljes erejével támogatni fogja a jelöltet, mert „bármelyikünk is lesz a jelölt, mindenképpen jobb miniszterelnök-jelölt lesz, mint amilyen Orbán Viktor” – fogalmazott Karácsony.

 

A teljes nyilatkozatot az alább lehet visszanézni:

 

 

Ezt a cikket az Azonnali szállította.

 

Indexfotó: Mónus Márton / MTI

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló