2023. március 21., Benedek

Mindenki ügye

#adománygyűjtés #karácsony #advent

Így adományozhatunk a rászorulóknak a karácsonyi időszakban

Barna Benedek 2021.11.24. 17:11

Többféleképpen is be lehet kapcsolódni az akciókba.

 

A különböző segélyszervezetek akciói révén idén karácsonykor is többféleképpen segíthetünk a rászorulóknak.

 

A Katolikus Karitász a napokban indította el a "Tárjátok ki a szíveteket!" országos segélyprogram-sorozatát. A minden évben meghirdetett adventi adománygyűjtésnek kettős célja van: ünnepé tenni a karácsonyt és könnyebbé tenni a hétköznapok terheit a nélkülözőknek. A karácsonyig tartó időszakban a következőképpen lehet bekapcsolódni az országos akcióba:

 

– A 1356-os adományvonalon egy hívással 500 forinttal támogathatják a segélyszervezet rászoruló családokért végzett munkáját.

 

– Online adományozással a karitasz.hu oldalon keresztül élhetnek a támogatók, de banki átutalással is hozzájárulhatnak a segélyprogramokhoz és egész évben végzett tevékenységeikhez.

 

– Idén is elindul az angyalbatyu ajándékgyűjtés, amelyben nehéz sorsú gyermekeknek lehet ajándékot készíteni és leadni valamelyik gyűjtőponton. Az ajándékokat az önkéntesek juttatják el karácsony előtt a családokhoz. A készítés módja és a gyűjtőpontok listája elérhető az angyalbatyu.hu oldalon. Játékokat és élelmiszereket is le lehet adni a meghirdetett gyűjtőpontokon és az egyházmegyei Karitász központban.

 

Az  Ökumenikus Segélyszervezet is meghirdette a szokásos Országos Adventi Pénzadománygyűjtést, amely révén idén is családok tízezreinek szeretnék szebbé tenni az ünnepét az otthon melegét biztosító tüzelővel, élelmiszercsomaggal, melegétellel és nehéz sorsú gyermekeknek szervezett karácsonyi programokkal.

 

Az adománygyűjtéshez csatlakozhatunk

 

– A Tesco áruházak kasszájánál vásárolható 250 forintos adománykupon vásárlásával,

 

– a segészszervezet adományszámlájára való utalással, csekkes befizetéssel (további információ ITT),

 

– az 1353-as adományvonal hívásával vagy arra küldött sms-sel (egy-egy hívás vagy üzenet 250 forintnyi adományt jelent).

 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat év végi adománygyűjtő akciója december közepén kezdődik majd. Kékesi Györgyné, a szervezet egri csoportjának vezetője a TV Egernek nyilatkozva elmondta: december 16-tól tartós élelmiszereket gyűjtenek a Sas úton, középiskolások segítségével. "Mindent szívesen fogadunk, tartós tej, liszt, cukor, olaj, rizs, tészta, konzerv, tea – minden jöhet, édesség is" – fogalmazott.

 

Az adományokat a Szeretetszolgálattal kapcsolatban álló önkormányzatokhoz, családsegítőkhöz juttatják el.

 

 

(Indexkép forrása: TV Eger / YouTube)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló