2024. április 17., Rudolf

Mindenki ügye

#Fidesz #átlagkereset #szja #adómentesség

Kapaszkodjon! Egy statisztika szerint 300 ezer forint körül van a 25 évnél fiatalabbak átlagfizetése

2021.01.23. 08:39

Szombat reggel a Magyar Távirati Iroda szemlézte a Magyar Nemzet összefoglalóját, miszerint 288 ezer fiatalt érintene a legújabb kormányzati terv, amellyel majd a 25 évnél fiatalabb munkavállalóknál bevezetik a személyijövedelemadó-mentességet. Mint ismert: a miniszterelnök egy hete jelentette be, hogy 2022. január elsejétől azok a fiatalok, akik még nem töltötték be a 25. évüket, személyijövedelemadó-mentességet kapnak.

 

fiatalok_munka2

 

Az intézkedéssel kétségkívül jól járnak majd a 25 év alattiak, de azt is érdemes megjegyezni, hogy ez az a korosztály, amelyet a próbálkozások ellenére eddig sehogy sem tudta maga mellé állítani a Fidesz-kormány. De biztosan nem ezzel függ össze, hogy pont majd a választások évében kapják meg az adómentességet az ifjak.

 

De térjünk vissza a Magyar Nemzet cikkéhez, amelyben több érdekes adatot is említenek. A statisztika szerint nagyjából harmincezren dolgoznak a 15-19 éves korosztályban, és 258 ezer 20-24 év közötti alkalmazottat tartanak nyilván.

A kereseti adatok szerint a 25 évnél fiatalabbak bruttó átlagfizetése háromszázezer forint körül alakul Magyarországon, amiből kiszámítható, hogy a tervbe vett szja-mentesség átlagosan havi 45 ezer forintot jelenthetne az érintetteknek, ennyi maradna a zsebükben.

Ugyanezen számokból kalkulálható ki az, hogy az államnak évente 155 milliárd forintos kiadást jelentene az intézkedés.

 

A Magyar Nemzet által megkérdezett adószakértő szerint elképzelhető, hogy az adómentesség miatt többen döntenének úgy, hogy hamarabb állnak munkába, ahogy a diákszövetkezetek helyzete is megváltozna.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló