2023. január 30., Martina

Mindenki ügye

#vasút #vonatbaleset #mindszent

Biztonsági kamera rögzítette a mindszenti vonattragédiát, amelyben öt ember életét vesztette (FOTÓK, VIDEÓ)

Kovács Dávid 2022.04.06. 10:40

Az anyagi kár több mint 100 millió forint lehet. A motorvonatot selejtezni kell.

Szerda reggel újraindult a vonatközlekedés Szentes és Hódmezővásárhely között, ahol előző nap öt ember vesztette életét egy mindszenti vasúti átjárónál  – közölte a Mávinform az MTI-vel.

 

mindszent-vonat-mti
Daruval emelik vissza a pályára azt a motorvonatot, amely kedd reggel egy kisteherautóval ütközött Mindszent határában egy vasúti átjáróban (Fotó: MTI / Donka Ferenc)

 

A közlemény szerint kedden késő estére vasúti daruval visszaemelték a sínekre a baleset miatt felborult motorkocsit, amit aztán elvontatták a helyszínről. A balesetben megrongálódott pályarészt járhatóvá tették, a végleges helyreállításig még sebességkorlátozás lesz érvényes az érintett szakaszon.

 

Ahogy korábban az Egri Ügyek is beszámolt róla, kedden reggel egy Kiskunfélegyházáról Hódmezővásárhelyre tartó személyvonat kb. tíz perccel hét előtt egy kisteherautóval ütközött össze Mindszenten, a Déli úti vasúti átjáróban. A motorkocsi kisiklott és felborult. A vonaton 12 utas tartózkodott, mindannyian megsérültek, míg az autóban heten utaztak, közülük öten a helyszínen meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek.

 

A mindszenti tragédia pillanatait egy biztonsági kamera is rögzítette, a felvételt több, vasutakkal foglalkozó Facebook-oldalon is megjelent, terjedni kezdett. A felvételen jól látszik, hogy a munkásokat szállító kisteherautó lassítás nélkül hajtott a sínekre, az ütközés pedig úgy megdobta a motorkocsit, hogy az megfordult és lecsúszott a vasúti töltésről.

 

2022.04.05. A baleset pillanatai

Közzétette: A Világ vasútjai - A vasút világa – 2022. április 5., kedd

 

Biber Anett, a MÁV-Volán-csoport szóvivője kedden a helyszínen elmondta, az anyagi kár meghaladhatja a 100 millió forintot, a motorvonatot selejtezni kell. Ahogy korábban is írtuk, a baleset idején a fénysorompó jól működött, a teherautó a tilos jelzés ellenére hajtott a vonat elé.

 

A Mávinform kedd éjszaka több képet is megosztott arról, hogy a felborult motorkocsit vasúti daruval visszaemelték a sínekre, majd elvontatták a helyszínről:

 

🏗👷💪 Mindszenten késő estére vasúti daruval visszaemelték a sínekre a felborult motorkocsit és elvontatták a helyszínről....

Közzétette: MÁVINFORM – 2022. április 5., kedd

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló