2023. március 30., Zalán

Mindenki ügye

#propaganda #álhír #juhász péter

Juhász Péter 13 kormánylap 104 cikkével szemben nyert pert, Heves megyei lap is érintett

Nagy Donát 2022.05.14. 08:14

Többek között a HEOL is lehozta az ellenzéki politikusról az álhíreket, sőt, annak gyermekeit sem kímélte. Az egykori Együtt pártelnöke már sokadszorra nyert sajtópert a kormánylapokkal szemben.

Érdemes azért posztot írnom, hogy újabb 13 "lappal" 104 "cikkében" terjesztett hazugságokkal szemben adott nekem 100%-ban igazat a bíróság egy tegnapi ítéletében? Szerintem ez már nem hír”

– írja Facebook-oldalán Juhász Péter, az Együtt egykori elnöke. Juhász idén sokadszorra nyert pert a több száz médiumot birtokló Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) különféle lapjai ellen. Összesen 13 lap 104 hazug cikkéről van szó.

 

Az ellenzéki politikus a bama.hu, baon.hu, beol.hu, duol.hu, feol.hu, heol.hu, kemma.hu, sonline.hu, szoljon.hu, teol.hu, vaol.hu, a veol.hu és a zaol.hu "lapokkal" szemben nyert sajtópert.

A legdurvább, amit a bíróság is megállapított az ítéletében, hogy "a közlések egyúttal a felperes és volt élettársa három közös, a cikkek megjelenésekor cselekvőképtelen kiskorú kisgyermekére vonatkozó információkat is napvilágra hoztak, ami különösen súlyossá teszi az alperesi jogsértést". Arról már nem is beszélve, hogy van egy negyedik gyermekem is, aki felnőve szintén ezeket olvashatja majd, minthogy az elmúlt 5 évben bárki, aki feltévedt ezeknek a szennylapoknak valamelyikére

– írja.

 

Juhász arról számol be, hogy a bíróság kimondta, a jogaiba gázoltak, de szerinte ennél többről van szó.

Ezek az aljadék propagandisták a gyerekek életét sem kímélik. Ha számolsz, kijön, hogy 416 rendbeli jogsértést követtek el gyerekek sérelmére ezek az emberek. Akik vállalják a munkát, hogy ilyeneket írjanak pénzért. Azonban csak a munkát vállalják, a nevüket nem, mert nem csak gerinctelenek és hitványok, de gyávák is

– fűzte hozzá arra utalva, hogy a kitalált cikkek a szerző neve nélkül jelentek meg a lapokban.

 

Címlapkép: Juhász Péter Facebook-oldala

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló