2024. április 25., Márk

Mindenki ügye

#karácsony gergely #tiborcz istván

Jogerősen vesztett Orbán Viktor veje, legális a "Tiborcz-adó" elnevezés

Kósa András/Azonnali.hu 2022.05.11. 15:43

Karácsony Gergely főpolgármester még a 2019-es választási kampányban vetette fel, hogy „Tiborcz-adót” fizettetne a fővárosi luxusingatlanok tulajdonosaival, emiatt Orbán Viktor veje beperelte.

azonnalipp

Teljes győzelem! A Kúria mai, felülvizsgálati ítéletében a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletének felülvizsgálati kérelemmel érintett részét megváltoztatta, a Tiborcz István felperes keresetét teljes egészében elutasító első fokú ítéletet helyben hagyta"

– közölte nemrég közösségi oldalán Schiffer András.

 

Tiborcz István (Orbán Viktor miniszterelnök veje) 2019-ben perelte be becsületsértésért Karácsony Gergelyt amikor ő még főpolgármester-jelöltként azzal kampányolt többek között, hogy a nagy értékű luxusingatlanok tulajdonosaira „Tiborcz-adót” fizettetne.

Tiborcz István szerint az elnenevéz sérti a becsületéhez és jó hírnevéhez fűződő jogát.

Első fokon elvesztette a pert, második fokon viszont úgy döntött a bíróság, hogy Karácsony Gergelynek bocsánatot kell kérnie. Ezt helyezte hatályon kívül most a Kúria.

 

 

Schiffer András szerint (aki Karácsony Gergellyel együtt az LMP alapítói közé tartozik) a jogerős ítélet lényege: a közügyben, választási kampány során, egy közszereplő nevéből alkotott „Tiborcz-adó" kifejezéssel Karácsony Gergely politikai véleményt nyilvánított, és

a közszereplőre (jelen esetben a cégein keresztül közpénzhez, közvagyonhoz hozzáférő, a fővárosi ingatlanpiacot befolyásolni képes Tiborcz Istvánra) irányadó fokozott tűrési kötelezettség, ahogyan a becsületvédelem, pontosan ugyanúgy a névviselési jog kapcsán is fennáll".

(Ezt a cikket az Azonnali szállított.)

 

 

Indexkép forrása: Orbán Viktor / Facebook

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló