2024. június 23., Zoltán

Mindenki ügye

#jobbik #jakab péter #mandátum

Jobbik: Jakab Péter adja vissza parlamenti mandátumát!

Székely Zoárd 2022.08.14. 15:29

Folytatódik a cicaharc.

Parlamenti mandátumának visszaadására szólította fel Jakab Pétert, a pártból és annak képviselőcsoportjából is kilépett korábbi elnököt a Jobbik Magyarországért Mozgalom országos választmánya.

 

A párt vasárnapi közleménye szerint a testület szombati ülésén egyhangúlag döntött úgy, hogy felszólítják a politikust, „a Jobbik közösségétől kapott listahelyért járó mandátumot azonnali hatállyal adja vissza annak a közösségnek, amely egykoron benne látta a reményt, hogy egy új és egyben jobboldali, konzervatív értékeket képviselő vezetője lehet a közösségünknek".

Péter! Ez a közösség egykoron felnézett rád és követett. Mára viszont csak annyit lát belőled, hogy más hoz helyetted döntéseket, megpróbálsz különféle fortélyokkal erőforrásokat elvinni a közösségünktől és ugyanolyan esküszegő készülsz lenni, mint azok, akiket éveken át joggal kritizáltál te is emiatt

– fogalmaznak a közleményben.

 

Jakab Péter csütörtökön jelentette be, hogy távozik a Jobbikból és annak képviselőcsoportjából, majd másnap azt tette közzé, hogy döntéséről hivatalosan is tájékoztatta Kövér László házelnököt és Lukács László György frakcióvezetőt.

 

A politikus 2018 óta parlamenti képviselő, 2019-től volt a párt frakcióvezetője, 2020-tól pedig a Jobbik elnöke. Mindkét tisztséget idén nyárig töltötte be.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló