2024. július 23., Lenke

Mindenki ügye

#jobbik #nyílt levél #jakab péter #gyöngyösi márton

Jakab Péter kilép a Jobbikból, független képviselőként folytatja politikai karrierjét

Kovács Dávid 2022.08.11. 18:26

Szappanoperákba illő adok adok-kapokkal csúcsosodott ki a párton belüli ellentét. Gyöngyösi Márton szerint bolsevik tempó volt nekiugrasztani a miskolciakat a jobbikosoknak, Jakab Péter szerint fideszes tempó a szavazóit sértegetni, hőborgő hordának nevezni.

 

Jakab Péter, a Jobbik korábbi elnöke egy Gyöngyösi Mártonnak, a párt jelenlegi elnökének címzett nyílt levélben jelentette be, hogy kilép a pártból, független képviselőként dolgozik tovább.

Te a Jobbik új elnökeként ma választás elé állítottál: ha maradok a nép pártján, ha továbbra is nyersen, őszintén, karcosan akarok kiállni a válság vesztesei, az Orbán-rezsim károsultjai mellett, akkor nincs helyem a Jobbikban. Nos, Marci, akkor nincs helyem a Jobbikban. Ha a nép és a Jobbik között kell választanom, nem kérdés, melyiket választom

– írja Jakab a csütörtöki posztjában.

 

Gyöngyösi Márton nem sokkal korábban, kemény hangvételű nyílt levélben állította választás elé elődjét. A Jobbik mostani elnöke szerint Jakab korábban lendületes, szókimondó, intelligens és felkészült volt, akinek elnöksége első pár hónapja alatt a Jobbik újra erőre kapott, ám mostanra "egy görcsbe rándult arccal, szélsőbalos proletár eszméket vadul üvöltöző politikus” lett. "Te voltál az, aki valóban úgy tudtál beszélni, és úgy tudtál érvelni, hogy abba Orbán beleremegett. Ám menet közben megváltoztál" – írta.

 

NYÍLT LEVÉL JAKAB PÉTERNEK Kedves Péter! Nem is olyan régen volt a Jobbiknak egy lendületes, szókimondó politikusa a...

Közzétette: Gyöngyösi Márton – 2022. augusztus 11., csütörtök

 

A szövegben Gyöngyösi főként azt sérelmezi, hogy Jakab képét magukon viselő szimpatizánsok hordaként rohanták le a Jobbik tagjait Miskolcon. Úgy véli: az a hang, amit a jobbikosokat vegzáló Jakab-támogatók megütöttek, a "legsötétebb bolsevik, kommunista tempó" hangja, Jakab pedig politikai haszonszerzés céljából hergelt a Jobbik ellen, őt magát ennek ellenére nem tartja bolseviknak.

Ne pletykákból halljam, hogy augusztus 20-án pártot készülsz alapítani, miközben még a Jobbik tagja vagy. Ne kelljen az anyagilag így sem túl stabil közösségünknek azokat az embereket fizetni, akik már nem akarnak velünk lenni. (...) Ha menni akarsz, add vissza a mandátumodat, lépj ki a pártból, aztán Te balra, mi jobbra.

– írta.

 

Ezekre a sorokra reagált később Jakab Péter, akit saját bevallása szerint megdöbbentett a levél, neki viszont nem a bolsevikok, hanem a fideszesek jutottak eszébe. "Ha az az új jobboldali politika, hogy úgy beszélsz, mint a Fidesz, az soha nem lesz az én politikám" – szögezi le a szövegben. Miskolci szimpatizánsait ezután így igyekszik megvédeni:

Minden határon túlmegy, hogy a szavazóimat a nyílt leveledben ország világ előtt hőbörgő hordának nevezed. Ezt a leghatározottabban visszautasítom. A szavazóim nem horda, hanem elkeseredett magyarok, melósok, kisnyugdíjasok, tanárok, ápolók, és sokan mások, akik vesztesei ennek a rezsimnek

Jakab Péter a párt jelenlegi elnökének címzett válaszát végül azzal zárja: "Ezennel kilépek a Jobbikból, független képviselőként pedig maradok a nép pártján pont úgy, ahogy eddig: nyersen, karcosan, de mindig őszintén. A Jobbik feladhatja, én soha!"

 

Tisztelt Gyöngyösi Márton, kedves Marci! A nekem címzett nyílt leveled bevallom, megdöbbentett. Azokat a vádakat,...

Közzétette: Jakab Péter – 2022. augusztus 11., csütörtök
Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló