2021. december 1., Elza

Mindenki ügye

#építőanyag

Jó kis drágulás jön az építőanyagpiacon, a mostani áremelkedésen felül

Nagy Donát 2021.11.15. 09:51

20 százalékot is ugorhatnak az árak.

Már idén is már brutálisan drágultak az építőanyagok, a fa, acél, villanyszerelési anyagok, műanyag, és miden más is. Ősz elejére ugyan némiképp mérséklődtek az árak, de nagyon úgy fest, jövő év elején újabb árugrásra kell készülni, írja a 24.hu.

brick-258938_1280
Illusztráció, fotó: Pixabay

 

Reális forgatókönyv a szokásosnál nagyobb mértékű áremelés a jövő év elején, ami nem öngerjesztő folyamat, hanem ténylegesen költségvezérelt lépés lehet

– mondta Tibor Dávid, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) Hazai Építőanyag-gyártó Tagozatának (HÉT) elnöke. Azzal magyarázta ezt, hogy

a hirtelen megnőtt energiaárak korrekciója, a jelenlegi energiaárszinttel számolva, a jövő év elején átlagosan 20 százalékos áremelést indokol az építőanyag-gyártásban, erre készülnek a HÉT tagjai.

A szakember szerint nagy a szórás, jellemzően 10–30 százalék között mozog majd az áremelkedés, és szinte minden építőanyagot érint, az energiaintenzív területet kevésbé, a többit nagyobb mértékben.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló