2024. június 23., Zoltán

Mindenki ügye

#ellenzék #jobbik #parlament #jakab péter #frakció

"Rossz hír ez a Fidesznek" – Így kommentálta Jakab Péter, hogy ő marad a Jobbik frakcióvezetője

Barna Benedek 2022.04.29. 19:13

Megalakult az ellenzéki párt parlamenti képviselőcsoportja.

 

Mint azt a 24.hu írja, a Jobbik lett az idei választás egyik legnagyobb vesztese: míg négy éve még 26 képviselőjük került be Országgyűlésbe, most 10 lett – és az is úgy, hogy Márki-Zay Péter nem vette át mandátumát, azt kapta meg az ő politikusuk.

 

Pénteken megalakult az ellenzéki párt országgyűlési képviselőcsoportja, és a frakció ismét Jakab Péter pártelnököt választotta vezetőjévé. A hírt bejelentve Jakab a Facebook-oldalán megtisztelőnek nevezte, hogy képviselőtársai ismét őt választották meg frakcióvezetőnek. Majd azt írta:

Rossz hír ez a Fidesznek, hisz ismét ebben a minőségben lesznek kénytelenek végighallgatni a felszólalásaimat a parlamentben."

Az újraválasztott frakcióvezető megköszönte régi és új képviselőtársai bizalmát, hozzátéve, igyekszik azt még több munkával megszolgálni a parlamenten belül és azon kívül is.

 

 

Az ellenzéki politikus a Miskolci Naplónak adott, pénteken megjelent interjúban arról beszélt: a célja az, hogy "az utca embere" azt érezze, van képviselője a parlamentben. Emellett a borsodi megyeszékhely képviseletére is ígéretet tett. "Miskolc a mindenem, nem is lehet kérdés, hogy lesz-e hangja a városnak az Országgyűlésben" – jelentette ki.

 

A Jobbik-frakciónak ezúttal nem lett tagja az eddig a parlamenti nemzetbiztonsági bizottságot is vezető Stummer János. A választást követően a pártelnököt kritizáló politikus a május elején tartandó tisztújító kongresszuson Jakab kihívójakánt elindul a vezetői pozícióért. Arra a kérdésre, hogy a kongresszussal kapcsolatban mire számít, Jakab Péter így felelt a minap.hu-nak:

A tisztújítást a Jobbik belügyeként kezelem, ezért magáról a folyamatról nem szeretnék nyilatkozni, utána viszont szívesen állok rendelkezésre. Hogy mint pártelnök, vagy mint miskolci képviselő, kiderül.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló