2023. november 29., Taksony

Mindenki ügye

#országgyűlés #parlament

Jakab Orbánnak: Gratulálok, hogy újra megválaszották a maffia vezérének!

ugytudjuk.hu 2021.12.06. 15:27

Év végi parlamenti adok-kapok.

 

Jakab Péter az Országgyűlésben egyszerűen lemaffiafőnöközte Orbánt és leelmebajozott egy kormánytagot. A miniszterelnök viszont örült, hogy megkímélte Jakab Péter egy intellektuális versenytől. Keményen indul a hét.

 

"Miniszterelnök úr, engedje meg, hogy gratuláljak hogy ismét megválasztották a maffia vezérévé" - kezdett bele felszólalásába Jakab Péter. A Jobbik elnök-frakcióvezetője szerint még a miniszterelnöknél is érdekesebb ember ült a Fidesz-kongresszuson, aki szerint "majd a Fidesz-központ megmondja, mik a jó válaszok a kellemetlen kérdésekre" 

"Ilyen agytrösztök ülnek önöknél miniszterelnök úr?” - kérdezte Jakab, aki így folytatta: milyen alapon hallgatnak le ellenzéki politikusokat, miért gyenge a forint és miért van nálunk Európa legmagasabb áfája és legalacsonyabb a bérminimum. Miniszterelnök úr, ön 2008-ban an azt mondta, hogy csak a gyenge emberek akarnak gyenge eurót. Ön most gyengének tartja magát? – kérdezte Jakab.

 

Orbán: "köszönöm, hogy megkímélt az intellektuális versenytől"

 

A válaszra emelkedő Orbán Viktor első körben megköszönte Jakab Péternek, hogy "megkímélte őt az intellektuális versenytől, majd boldog mikulást kívánt neki, majd hozzátette: "Azok, akikkel ön együtt ül, azok elvették a 13. nyugdíjat, elvettek egyhavi fizetést, akikkel együtt ül, azok csináltak 10 százalékos munkanélküliséget, akikkel Ön szövetkezik, azok devizahitel-csapdába csalták a családokat, akiket aztán a Fidesz-KDNP kormány mentett ki onnan" - sorolta Orbán. Jakab Péter viszontválaszában emlékeztetett: a miniszterelnök tíz évet kért arra, hogy felszámolja a szegénységet.

"De akkor mit csinált az elmúlt 11 évben? - mondta, majd Kövér László korábbi szavait idézve közölte: "tragédia történik ott, ahol elmebajosok kerülnek hatalomba, "erre itt ül előttem egy a bársonyszékben"- tette hozzá, bár nem derült ki, hogy kire gondolt Jakab.

 

"Ön rosszul van tájékoztatva a saját programjukról: a baloldali blokk meg akarja szüntetni a rezsicsökkentést, azt mondják, hogy az emberek fogyaszanak kevesebb áramot, gázt és vizet és használjanak kisebb autót. Aki azt hiszi, hogy az áfacsökkentés után a fogyasztónak kevesebbet kell fizetnie, az téved. Amit önök követelnek, azokat mi képviseljük, csak sajnos ide ön nem ülhet át" - válaszolta Orbán Viktor.

 

Harangozó Tamás: Normális, hogy milliószámra semmisítik meg a teszteket?

 

Szintén Orbán Viktort kérdezte az MSZP-s Harangozó Tamás, aki szerint "hazánk szégyenkezik a koronavírus-adatok miatt", miközben az országot "sokkolta", hogy megsemmisítettünk ötmilliárd értékű PCR-tesztet. Ez szerinte körülbelül egymillió teszt lehetett. Az MSZP politikus feltette a kérdést: "Normális dolognak tartja-e, hogy milliószámra semmisítik meg a teszteket?"

 

A miniszterelnök értékelése szerint viszont egy a PCR-teszt senkin sem segít, csak az oltás, ezért mindenkit arra biztat, hogy vegye fel az oltást, köztük a harmadikat is. A megsemmisített tesztekről szólva közölte: mindenből kell valamennyit megsemmisíteni, hiszen óriási tömegben szerzik be ezeket. Orbán szerint a védekezésnek pont ez a lényege, hogy mindenből legyen elegendő.

 

A válaszra emelkedő Harangozó Tamás szerint viszont "a miniszterelnöknek abban a szégyenben kell élnie, hogy ebben az országban halnak meg a legtöbben a koronavírus miatt", szerinte a tesztek nem elvi kérdést jelentenek, hanem nagyon is gyakorlati segítséget jelentenek. 

 

DK: elengedte a forintot a kormány?

 

Szakács László, a Demokratikus Koalíció képviselő az elszabadult inflációról kérdezet. Úgy vélte: a forintot "elengedte" a kormány és úgy dobálja a pénzügyminisztérium és a Magyar Nemzeti Bank a fizetőeszközünket, mint a "forró krumplit". Orbán szerint viszont Európában mindenhol magyar az infláció, és ezért nem lehet a jegybankot hibáztatni, majd hozzátette az állandó kommunikációs panelt: "miért akarják megszüntetni a rezsicsökkentést?"

 

A miniszterelnök szerint ráadásul megteszik, amit lehet: maximalizálták az üzemanyagok árát és emelik a béreket.

 

(indexkép: Koszticsák Szilárd/MTI)

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló