2024. március 1., Albin

Mindenki ügye

#járványügyi intézkedés #korlátozások #maszkviselés #védettségi igazolvány #enyhítés

Itt a bejelentés: megszűnik a kötelező maszkhasználat 5,5 milliós átoltottságnál

Barna Benedek 2021.06.24. 10:54

A védettségi igazolványra pedig már csak a tömegrendezvényeken lesz szükség.

A közösségi élet újraindításáért felelős Operatív Törzset vezető Novák Katalin már szerdán jelezte, hogy eltörölhetik a még érvényes korlátozások többségét, de akkor részleteket nem árult el, azokat csütörtökre ígérte. A Kormányinfón aztán meg is történt a bejelentés: a HVG beszámolója szerint Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte:

az 5,5 millió beoltott elérése esetén megszüntetik a kötelező maszkhsználatot (csak az egészségügy területén kell még hordani), védettségi igazolvány nélkül is lehet szállodákba, éttermekbe, strandokra menni (a rendezvényeken viszont még szükség lesz a kártyára).

A miniszter szerint a jelenlegi tempóban 3-5 nap alatt érhetünk el ezt az átoltottságot, azután jöhet az enyhítés (a koronavirus.gov.hu csütörtök reggel 5.445.544 beoltottról számolt be).

Gulyás Gergely - mti fotó Koszticsák Szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Július elsején jön az uniós zöldútlevél, amely Magyarországon is elérhetővé válik. Jövő hétfőtől ismertetik majd a részleteket ezzel kapcsolatban.

 

Gulyás szólt arról is, hogy hamarosan elkezdődik a következő nemzeti konzultáció, ez már az újraindításról fog szólni, és várhatóan a melegellenes pedofiltörvényre is rá fognak kérdezni benne.

 

Elhangzott továbbá, hogy a magyar vakcinagyár a miniszter szerint a gyár 2022 végére fog termelni, és várhatóan képes lesz saját fejlesztésű vakcina gyártására és bérgyártásra is.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló