2022. augusztus 15., Mária

Mindenki ügye

#fidesz #mi hazánk #időközi választás #önkormányzati választás

Időközi választások: ahol van Fidesz, ott simán győzött

Fekő Ádám/Azonnali 2022.06.20. 10:27

Hat településen vasárnap egyetlen ellenzéki párt indított egyáltalán saját jelöltet: a Mi Hazánk.

 

Összesen hat magyar településen tartottak időközi önkormányzati választást különböző okok miatt Magyarországon. Ha valaki nem akar feleslegesen sokat olvasni, akkor elég, ha annyit tud, hogy a Fidesz továbbra is tarol, ahol hivatalosan is jelen van, miközben a hat választáson egyetlen másik párt jelölt még indulót, az is a Mi Hazánk volt.

 

Részletesebben:

 

– A képviselőtestület feloszlása miatt Dánszentmiklóson tartottak választást, itt a fideszes Sipeki Zsolt nyert simán 59,54 százalékkal, csak két független kihívója volt.

 

– Szigethalomban haláleset miatt választottak képviselőt, itt az Összefogás Szigethalomért Egyesület képviseletében nyert Körmendy Zsófia 60,42 százalékkal, kihívója egy független volt, illetve a Mi Hazánk is indított jelöltet.

 

– Marcaliban lemondott egy egyéni választókerületi képviselő, a helyére a fideszes Miszi Zsuzsanna került 56,42 százalékkal, ellene csak a Marcali az Otthonunk Egyesület indított jelöltet.

 

– Kisjakabfalván szintén lemondott egy képviselő, a helyére csak függetlenek indultak, Evetovicsné Takács Zsuzsanna 40,63 százalékkal nyert, ez amúgy összesen 26 szavazatot jelent.

 

– Pilisjászfalunak független polgármestere lesz az előző lemondása után, 54,53 százalékot kapott Borsó András. Két kihívója volt, ők sem párttagok.

 

– Méhkeréken lemondás miatt indított polgármestert a Fidesz, Tát Margit 68,57 százalékkal győzte le két független kihívóját.

 

(Ezt a cikket az Azonnali szállította.)

 

 

Indexkép: A Fidesz választási plakátja 1990-ből

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló