2022. január 26., Vanda Paula

Mindenki ügye

#iskola #nyelviskola #nyelv

Idén sem lesz államilag támogatott külföldi nyelvtanulás a magyar fiataloknak

Nagy Donát 2022.01.08. 10:39

Már 3 éve beígérték, de a koronavírusra hivatkozva halasztgatják a program indulását.

A koronavírus-járvány okozta bizonytalan helyzet miatt újabb egy évvel halasztják el a gimnáziumi, szakgimnáziumi, technikumi diákok egyes évfolyamainak lehetőséget biztosító Külföldi nyelvtanulási program kezdetét, írja a Magyar Nemzet.

 

A program több mint 140 ezer fiatalt érint, azonban a jelenlegi bizonytalan helyzetben felelőtlenség lenne a program elindítása – nyilatkozta Bartos Mónika, a 9. és 11. évfolyamos tanulók célnyelvi országba történő tanulmányútjai előkészítésével és koordinációjával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos.

young-woman-3718526_1280
Fotók: Pixabay

A lap visszaemlékszik, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 2019-ben jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szakmai koordinálásában megvalósuló Külföldi nyelvtanulási program (KNYP) indulását, amely segítségével a jogosult tanuló részt vehet a kétszer kéthetes nyelvtanulási programon. Az egyénileg vagy csoportosan utazó diákok külföldi nyelvi képzését minősített külföldi nyelviskolák, vagy partneriskolák biztosították volna. Mindezt a családok és a fiatalok számára a magyar kormány ingyenesen kínálta, azonban a pandémia az elmúlt években is meghiúsította a startot.

Mindannyian bízunk benne, hogy 2023-ban már nem lesz akadálya a program megvalósításának 

– nyilatkozta a lapnak Bartos Mónika.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló