2023. február 2., Karolina Aida

Mindenki ügye

#maruzsa zoltán #ballagás #osztálykirándulás #nyári tábor

Köznevelési államtitkár: lehet tartani iskolai ballagásokat és osztálykirándulásokat

Barna Benedek 2021.05.07. 12:18

Hamarosan eldőlhet a nyári táborok sorsa is.

Az általános iskolákban megengedik a tanulmányi kirándulásokat, de csak egynapos vagy többször egynapos kirándulást tesznek lehetővé, vagyis ottalvós kirándulás nem lehet – magyarázta Maruzsa Zoltán az Operatív Törzs pénteki tájékoztatóján a 24.hu beszámolója szerint.

 

A köznevelésért felelős államtitkár közölte: a nyári táborokról a következő hetekben fognak dönteni.

A ballagási ünnepségeket, tanévzárókat meg lehet majd szervezni, a pontos szabály az állímtitkár ígérete szerint hamarosan megjelenik.

Maruzsa elmondta, hogy ezen a héten az óvodákban átlagosan 75 százalékos a jelenlét, az alsó tagozatos általános iskolásoknak pedig átlagosan a 86 százaléka ment be az iskolába (ennek kapcspán megjegyezte, hogy néhány százaléknyi óvodás és általános iskolás járvány előtti időkben amúgy is hiányozni szokott betegség miatt).

 

Emlékeztetett: jövő hétfőtől visszaáll a jelenléti oktatás a felső tagozaton és a középiskolákban is, a felsőoktatásban pedig a rektor döntheti el, milyen módon folyjon az oktatás.

müller-maruzsa-hirado-facebook
Kép forrása: hirado.hu / Facebook

 

Az államtitkár bejelentéseit követően Müller Cecília országos tisztifőorvos arról beszélt: rendkívül fontos, hogy aki kapott első oltást, az oltassa be magát a második adaggal is (kivéve persze a Janssen-vakcina, mert az egydózisú).

 

A fiatalokat és szüleiket kérte arra, hogy regisztráljanak oltásra, a 16-18 éveseket tudják oltani Pfizerrel, ehhez péntek estig kell regisztrálni.

 

Müller szerint a járványügyi adatok biztatóak: az e heti szennyvízminták adatai alapján országosan enyhe csökkenő tendenciát mutat a szennyvízben mért víruskoncentráció. Ugyanakkor Budapest agglomerációjában több helyen mozgást látnak: enyhe emelkedés, aztán stagnálás vagy enyhe csökkenés. Debrecenben, Szolnokon, Székesfehérváron egyértelmű csökkenést mértek.

 

Elhangzott továbbá, hogy Pénteken és szombaton a kórházi oltópontokon az áprilisban beoltott tanárokat oltják a második dózissal.

 

(Indexfotó: Czeglédi Zsolt / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló