2022. augusztus 17., Jácint

Mindenki ügye

#országgyűlési választás #szavazás #voksturizmus #választás 2022

Választás 2022: honlapon figyelhetjük, hogy lesz-e voksturizmus

ugytudjuk.hu 2022.02.02. 15:09

Idén már legálisan lehet a szavazatok számával trükközni, ami ellen tenni ugyan nem lehet, de legalább végignézhetjük.

 

Szél Bernadett, független országgyűlési képviselő és Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja videóban jelentették be, hogy elindult a voksturizmus.momentum.hu oldal, melynek célja, hogy folyamatosan követhető legyen az egyéni választókerületek népességének változása, írja közleményben a párt.

Az úgy nevezett voksturitmusnak tavaly decemberben a Fidesz megkönnyítette az útját. Mi azonban kiharcoltuk, hogy a Nemzeti Választási Iroda tegye közzé hetente a választókerületi lakossági adatokat

– vázolta a helyzetet a videó elején Szél Bernadett.

 

 

A független országgyűlési képviselő felhívta rá a figyelmet, hogy nem csak a szavazás napján, hanem már előtte is lehet tenni a választások tisztaságáért:

Magyarországon a választások tisztasága komoly veszélyben van. Ezért mindenhol szükség van szavazatszámláló biztosokra, azonban az addig elvezető úton is folyamatosan figyelnünk kell. Ezért én a körzetemben használni fogom ezt a weboldalt. 

Hajnal Miklós azt mondta, hogy

a Momentum informatikusai fejlesztettek egy oldalt, hogy azokat az adatokat, amiket a választási iroda hetente tesz közzé, azonnal láthassuk. Így valós időben követhetjük, hogy december óta mennyivel nőtt, vagy éppen csökkent a választókerületben a választásra regisztráltak száma.

A Momentum politikusa hozzátette:

Ez alapján tudunk arra következtetni, hogy az adott választókerületben voksturizmusról lehet és kell beszélni, vagy csak természetes népesség mozgás történik. Ehhez hasonló digitális megoldásokkal szeretnénk készülni a jövőben is, ehhez azonban kormányváltásra van szükség.

(Via ugytudjuk.hu)

Indexfotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló