2021. június 24., Iván

Mindenki ügye

#középiskola #gólyatábor

Idén augusztus végén nem lehetnek gólyatáborok a középiskolákban

Barna Benedek 2021.06.04. 15:21

Sok intézmény akkor szokta tartani, de erre most nem lesz lehetőségük.

A köznevelési intézmény szervezésében nyári tábor, gólyatábor legkésőbb 2021. augusztus 23. napjáig tartható – derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) friss rendeletéből, amelyet az Eduline szúrt ki.

 

Az oldal megjegyzi, hogy ez a középiskolai gólyatáborok esetében furcsa lehet, mert sok intézmény általában éppen a hónap végén tartja a gólyatáborát. Erre viszont így idén nem lesz lehetőség.

 

A rendelet kitér arra is, hogy június 16. és június 29. között tarthatnak az iskolák az 1-8. osztályosoknak felzárkóztatásokat vagy felügyeletet, ha család ezt kéri. Ebben az időben szervezhetnek az általános iskolák napközit, szakköröket, sportfoglalkozást vagy fejlesztő-, egyéni- vagy csoportos felzárkóztatást. A rendelet szerint ha valaki nem a lakóhelyén jár iskolába, de ott nem szerveznek felügyeletet, akkor a lakóhelye szerinti iskolában kell fogadni.

 

Frissítés: A Telex megkérdezte az Emmit, hogy a nyári táborok, gólyatáborok időtartamának korlátozásának, van-e köze egy vélt negyedik hullámhoz. A minisztérium válaszában azt írta: az intézkedés lényege, hogy a közvetlenül a tanév megkezdése előtt megtartott táborokban esetleg megfertőződő gyermekek ne vigyék be egészséges társaik közé a vírust a tanév legelején. "Ne feledjék, a 16 év alattiak még nincsenek átoltva, ezért kértük, hogy a táborokat, gólyatáborokat június 15 és augusztus 23 között szervezzék meg. Természetesen ha a helyzet az érintett időszakban ezt a rendelkezést indokolatlanná teszi, nem zárjuk ki a vonatkozó szabályozás módosításának lehetőségét" – írták.

 

(Indexfotó: MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló