2021. május 11., Ferenc

Mindenki ügye

#hús #áremelkedés #mezőgazdaság #takarmány

Durva húsáremelkedés várható: a csirkemell kilója közel 2000 forint is lehet

2021.04.20. 12:20

A takarmány egyre drágább, így a húspultnál is magasabb árakkal találkozhatunk.

A hús eddig is sokba került, most azonban további 20-25 százalékkal növekedhet az ára. Molnár György, a Baromfi Termék Tanács titkára az ATV-nek elmondta:

a drágulást a takarmányárak növekedése okozza, ami a jövőben is folytatódhat.

Kifejtette: szerinte ha a takarmányárak emelkedése folytatódik, de közben a felvásárlási árak nem növekednek, akkor a termelőnek már nem lesz érdemes tovább ezzel foglalkoznia.

 

Ifj. Papp László, a Hajdúhús 2000 húsüzem vezetője úgy nyilatkozott a tévének, hogy a járványhelyzet megviselte az ipart. De az utóbbi időben nemcsak a takarmány, hanem az élő állatok tőzsdei ára is növekedett, ami szintén hozzájárul az ár növekedéshez. Szerinte a drágulás visszább fogja húzni a keresletet, mivel a magyar ember "árérzékeny".

 

Mint az atv.hu írja, a csirkemell kilója jelenleg 1100-1500 forint körül van, a drágulás után ez akár 1900 forintra is emelkedhet. A csirkecomb ára 700-ról 900 forintra nőhet, a sertés köröm kilója akár 800 forintra is felmehet, a jelenleg 1700 forintos sertés karaj pedig több mint 2100 forint lesz.

csirke-hus-mti-máthé-zoltán
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló