2022. december 7., Ambrus

Mindenki ügye

#ukrajna #magyar honvédség #háború #magyar-ukrán határ

Honvédparancsnok: Fel kell készülni arra is, hogy esetleg fegyveres csoportok sodródnak át a határon

Barna Benedek 2022.02.24. 19:11

Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy a keleti határra való átcsoportosítás kapcsán beszélt arról, mit tartanak a legrosszabb forgatókönyvnek.

 

A Magyar Honvédség alakulatai folyamatosan érkeznek a keleti országrészbe – közölte a Magyar Honvédség parancsnoka csütörtök délután Hajdúhadházon, miután a debreceni 5. számú Bocskai Lövészdandár Gyakorló- és Lőterén megtekintette a már megérkezett egységeket.

 

Az MTI beszámolója szerint Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy a helyszínen arról beszélt, hogy az átcsoportosításnak kettős célja van:


– Az egyik, hogy abban az esetben, ha humanitárius segítségnyújtásra van szükség, tudják támogatni a belügyi erőket a menekülthullám kezelésében. (Az Orbán Viktor szerdai videójában látottak alapján a Magyar Honvédség 600 ezer menekülttel kalkulál a Kárpátokon túlról.)

 

– Másrészt fel kell készülni a legrosszabbra: fegyveres csoportok átsodródása esetén a Magyar Honvédségnek késznek és képesnek kell lennie, hogy a magyar emberek biztonságát szavatolja.

 

 

(Indexkép forrása: Magyar Honvédség / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló