2024. február 23., Alfréd

Mindenki ügye

#élelmiszer #szép-kártya

Holnap lehet utoljára élelmiszert is venni a SZÉP-kártyával

Nagy Donát 2022.06.30. 09:17

Még van idő egy utolsó bevásárlásra.

 

Ha a kormány az utolsó pillanatban nem módosít a jogszabályon, utoljára július 1-jén, pénteken lehet majd élelmiszert vásárolni SZÉP-kártyával – írja a Bank360.hu.

A kormány február 1-től engedte meg az élelmiszerek SZÉP-kártyás kifizetését először május végéig, majd ezt megtoldotta július 1-ig.

Ennek akkor az is volt a magyarázata, hogy így ez a határidő egybeesik az árstopokkal és a kamatstoppal. Amíg azonban a kormány nemrégiben az árstopokat október 1-ig, a kamatstopot és a hitelmoratóriumot pedig december 31-ig kitolta, a SZÉP-kártyás élelmiszervásárlás folytatásáról nem határozott, írják. Elvileg természetesen akár az utolsó pillanatban is bejelenthetik a SZÉP-kártyás élelmiszervásárlás további fenntartását, de döntés hiányában ez a lehetőség július 1-én megszűnik.

Tehát, akinek van SZÉP-kártyája, és még ki akarja használni azt egy nagybevásárlásra, annak sietnie kell.

Mindegy, milyen kártyája van valakinek, illetve melyik zsebben (alszámlán) van rajta pénz, mert bármelyiket használhatja erre a célra. A kormány ugyanis már az élelmiszervásárlás megnyitása előtt átjárhatóvá tette ezeket a kereteket. Így a SZÉP-kártyások bármilyen célra, illetve alszámlára (szállás, vendéglátás, szabadidő) kapott pénzüket felhasználhatják a rendszeren belül bármire, például a szállás keretükből is vehetnek élelmiszert. Ez a lehetőség egyébként július 1. után is tovább él, a jelenlegi szabályok szerint egészen december 31-ig.

 

Címlapképünk: MTI

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló