2024. május 24., Eszter Eliza

Mindenki ügye

Így kamuzik a közmédia: amikor történelmi mélyponton a forint, szerintük történelmi csúcson az euró

2019.11.30. 00:00

Amikor a Mi pénzünkből fizetett propaganda már-már inkább nevetséges, mint tragikus jelenség.

 

Egészen elképesztő módon számolt be a közpénzből fizetett, elvileg a közszolgálati médiához, és nem az Orbán-kormány propagandasajtójához tartozó Magyar Távirati Iroda (MTI) arról a döbbentes hírről, hogy a forint még sohasem volt olyan gyenge az euróval szemben, mint pénteken. Tehát még egyszer, miközben történelmi mélypontra zuhant a forint, mit ír az MTI? Szó szerint idézzük:

 

Történelmi csúcsra erősödött az euró a forinttal szemben pénteken 10 órakor. Az eurót ekkor 339,23 forinton jegyezték, az euró soha nem volt ilyen erős.

 

 

A hír így folytatódik, ami egyébként a szomorú valóság: "Az euró csütörtök este 337,99 fonton állt. Pénteken fél hét körül ennél alacsonyabban, 337,81 forinton jegyezték, majd  e szint körül mozgott háromnegyed tízig. Ekkor hirtelen kilőtt az euró és történelmi csúcsra erősödött a forinttal szemben 10 órakor. Mintegy 40 perccel később az eurót alacsonyabban, 338,92 forinton jegyezték.”

 

Portfolio szerint bizonyos elemzések szerint egy-két hét múlva a 350-es szintig romolhat a magyar deviza, pontosabban: még tovább erősödhet ez euró.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló