2023. október 1., Malvin

Mindenki ügye

#vakcina #védőoltás #orbán viktor #kína #zacher gábor

Hiába tette le a voksát Orbán Viktor, a kínai vakcinával még Zacher Gábor sem oltatná be magát

ugytudjuk.hu 2021.01.31. 16:01

A toxikológus nem bízik a keleti szerben, bár ő már megkapta az amerikai-német eredetű Pfizer-BioNTech oltást.

Zacher Gábor, a Honvédkórház sürgősségi osztályának egykori vezetője az ATV Civil a pályán című műsorában arról beszélt: a jelenlegi körülmények között nem oltatná be magát a kínai vakcinával. A toxikológus már megkapta a koronavírus elleni oltás mindkét dózisát, tehát már védett. Korábban az Indexnek arról számolt be: semmilyen mellékhatást nem tapasztalt a Pfizer-BioNTech oltása után – írja a 24.hu.

 

Zacher ennek ellenére a kínai vakcinával szemben bizalmatlan, elmondása szerint miközben a Pfizer vakcina leirata 20 ezer oldal, a kínai oltóanyagé néhány száz, ami azt is mutatja, hogy nagyon keveset tudni róla. Kifejtette azt is, hogy ha a döntéshozók nem ködösítenének és részletes információkat közölnének, beoltatná magát. Szerinte a magyar hatóságok azért ködösítenek, mert ködösítenek a kínaiak is.

zacher gábor

Zacher továbbá elmondta: nem hiszi el, hogy Kínában 40 ezren haltak meg a járványban, miközben a hasonló méretű Indiában ennek a sokszorosa a szám. A szakember már korábban is hangot adott azon véleményének, miszerint a tisztességes kommunikáció hiánya okozza a járványkezelésben a legnagyobb problémát.

 

Legutóbbi rádióinterjújában egyébként Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, ő a legszívesebben kínai vakcinával oltatná be magát.

 

via ugytudjuk.hu

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló