2022. augusztus 13., Ipoly

Mindenki ügye

#támogatás #pénz #mogyi

Hiába milliárdosok a Mogyi tulajdonosai, most több mint 4 milliárd forint közpénzt kap a szotyigyáruk

Nagy Donát 2022.02.16. 07:50

Külön döntéssel indították útjára a pénzt.

Egy magáncég Bajára tervezett beruházása (napraforgó pirító és csomagoló üzem, valamint készáru raktár létrehozása) költségének felét kapja meg támogatásként uniós forrásból a kormány kedd este közzétett határozata szerint, írja a HVG.

 

Pedig a lap szerint a MOGYI Kereskedelmi Kft. bajai testvérpár tulajdonosa, Kenyeres Zoltán és Kenyeres Imre Róbert a Forbes 2021-es listája szerint együtt akkor a 42. leggazdagabbak voltak az országban a 38,3 milliárd forintos vagyonukkal.

 

A cég saját tőkéje 2020-ban 24 milliárd forint volt, adózott eredménye 4,3 milliárd forint. Húsz telephellyel működik, tevékenységi köre igen sokféle.

mogyi

A határozat melléklete szerint

a támogatást igénylő tulajdonában álló per- és igénymentes telephelyen, Baján kerülne létrehozásra egy napraforgó-pirító és -csomagoló üzem (szociális helyiségekkel), valamint készáruraktár (a meglévő raktár bővítéseként), a kapcsolódó telepi infrastruktúrával együtt mintegy 8,4 milliárd Ft értékben.

A kormány által uniós forrásból támogatásként megítélt 4,2 milliárd forint tehát a tervezett ráfordítás fele, írják. A kormány külön döntésére a jogszabálynak megfelelően azért volt szükség, mert az összeg több 3 milliárdnál.

 

(Kép forrása: Mogyi / Facebook; Indexfotó: Bugány János / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló