2023. február 2., Karolina Aida

Mindenki ügye

#háziorvos #magyar orvosi kamara

Hiába akarja az orvosok torkán letolni az egészségügy átalakítását a kormány, 4500 doktor már jelezte, hogy felmondana miatta

Pintér Bence 2022.12.08. 10:48

Próbálták korábban is jelezni, hogy nem értenek egyet.

 

A parlament szerda délután 136 igen és 56 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadta az egészségügyi átalakításáról szóló törvényt, amelynek része az ügyeleti ellátás átalakítása és a háziorvosi praxisok átrendezése. Az átalakítással a szakmai szervezetek nem értettek egyet.

 

A Magyar Orvosi Kamara erre reagálva jelezte: jövő év elején összehívják a rendkívüli országos küldöttgyűlést, mivel három nap alatt mintegy nyolcezer orvos reagált a gyors felmérésükre, amelyből kiderült:

4500 orvos lenne hajlandó letétbe helyezni a felmondását – írja a Népszava. A cikkből kiderül: egyelőre még nem gyűjtjük a felmondásokat, a cél pusztán a szándék felmérése volt.

Álmos Péter, a kamara alelnöke szerint „ha azt nézzük, hogy most Szlovákiában 2100 orvos a letétbe helyezett felmondásával megfelelő körülményeket tudott kiharcolni, akkor a hazai 4500 orvos szándéka is – úgy gondoljuk – erős érv.”

 

Most arra kérik a köztársasági elnököt, hogy küldje vissza a törvényt megfontolásra, miután korábban többször is próbálták jelezni, hogy nem értenek egyet a javaslattal.

 

indexkép: Getty Images

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló