2024. április 13., Ida

Mindenki ügye

#tüntetés #momentum #kémkedés #lehallgatási botrány #pegasus

Hétfőre közös tiltakozást szervez a Momentum a lehallgatási botrány miatt

Nagy Donát 2021.07.24. 14:13

Az egykori pártállomot idéző sötét ügy miatt tüntetésre hívják az embereket.

A fiatal párt közleménye szerint a Fidesz vezette kormány a külföldi titkosszolgálatoktól vásárolt, Pegasus nevű kémszoftverrel figyel meg közel 300 magyart, köztük ellenzéki politikusokat, újságírókat, és számukra veszélyesnek titulált vállalkozókat.

Ez a történet a rendszerváltás utáni magyar politika legsötétebb fejezete, hiszen az újságírók, ellenzéki politikusok, üzletemberek, aktivisták lehallgatása a legkeményebb pártállami időket idézi

– írják.


A Momentum ezért 2021. július 26-a hétfőre közös tiltakozást szervez, melyhez már több ellenzéki párt is csatlakozott.


A Fidesz gyakorlatilag ugyanúgy viselkedik, mint a szocializmus idején a pártállam. Nem elég, hogy a hozzá hű oligarchákat hízlalja, a független állami intézményeket hozzá hű káderekkel tölti fel, ellenőrzése alá vonja a médiát, vagy mint a tanácsrendszerben, a központi pártvezetés dönti el, hogy melyik város mennyi pénzt kap. 

Most már abban is a szocialista pártállam nyomdokaiba lép, hogy az általa veszélyesnek titulált újságírókat, ellenzéki politikusokat, aktivistákat lehallgatja, megfigyelteti. 

– fűzik hozzá.

 

A Momentum 2021. július 26-án ezért a Terror Háza elé hívja mindazokat, akik nem kérnek a Fidesz rendőrállamából, a pártállami módszerekből, és akik kiállnak a demokrácia és egy szabad ország mellett.

Vonuljunk együtt a Fidesz Lendvay utcai székháza elé és mutassuk meg: nem hagyjuk, hogy a Fidesz a magánéletünket is ellopja!

– zárják a közleményt.

 

Borítóképünk illusztráció, fotó: MTI

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló