2022. május 17., Paszkál

Mindenki ügye

Hazaengedték a koronavírusos magyar férfit a kórházból, aki ezután megfertőzte idős apját

2019.11.30. 00:00

Nagy hibát vétettek a Szent László Kórházban. Az idős férfi válságos állapotba került, de előtte megfertőzte a feleségét.

 

A hivatalos tájékoztatás szerint az ötödik Magyarországon diagnosztizált koronavírusos beteget a fia fertőzhette meg. Azonban az idős férfi fia azt mondja, a bejelentés előtt több mint egy héttel a háziorvosa őt már beküldte a budapesti Szent László Kórházba koronavírus-gyanúval, ahol meg is vizsgálták, majd hazaküldték, de nem biztos benne, hogy a koronavírus-tesztet is elvégezték rajta - írta az Index.

 

Az idős férfi fia február közepén több napot Franciaországban töltött, és más európai országokban is járt, de a hivatalos tájékoztatással ellentétben a járvány által sújtott Olaszországot nem érintette. Pár nappal azután, hogy hazatért, belázasodott, nem volt étvágya, fájt a feje. Ezért elment a háziorvosához, aki kesztyűben és maszkban fogadta, megvizsgálta, majd azt mondta,

 

elképzelhető, hogy koronavírusa van, ezért haladéktalanul menjen be a Szent László Kórházba.

 

A körzeti orvos adott neki egy maszkot, és arra kérte, autóval menjen be a kórházba, semmiképpen se tömegközlekedéssel.

Így is történt, a Dél-Pesti Centrumkórházba érve - ahol a recepciósok maszk nélkül fogadták az érkezőket - elmondta, hogy koronavírus-tesztet szeretne csináltatni, ugyanis a háziorvosa erre kérte. Az illetékesek elmondták neki, hogy hova kell mennie, ahol azonban a maszkot szintén nem viselő recepciós közölte: nem jó helyen jár, át kell mennie egy másik osztályra.

 

 

Oda már betegszállítók vitték, akiken ugyancsak nem volt védőfelszerelés. A megfelelő osztályon már volt maszk a recepciósokon, és az olvasónkat megvizsgáló orvoson is. Részletesen kifaggatták a panaszairól, elmondta, hogy lázas, nincs étvágya, fájnak a csontjai, azonban nem köhög, a torka, tüdeje nem fáj.

 

A panaszai alapján közölték vele, hogy valószínűleg nem koronavírusról van szó. Ettől függetlenül különböző vizsgálatokat végeztek rajta, vért is vettek tőle. A tüdejét kétszer is megröntgenezték, mert az első vizsgálat eredményeit valahol elhagyták. A röntgen-asszisztens szintén nem viselt maszkot.

 

Körülbelül 5-6 órát töltött ezen az osztályon, ami a láz és az egyéb fájdalmak miatt nem volt túl kellemes. Ezalatt több olyan ember is érkezett, akiket szintén koronavírus-gyanúval vizsgáltak meg. Egy nagyon rossz bőrben lévő kamionsofőrt például tetőtől-talpig védőruhába öltözött emberek hoztak be. De voltak, akiket egy rövid kikérdezést követően, 5-10 perc után elengedtek, többek között egy olyan embert is, aki nagyon köhögött. Mindezek ellenére az Indexnek nyilatkozó férfit is hazaengedték.

 

Időközben kiderült, hogy a jelenleg eszméletlenül a kórházban fekvő idős férfi a feleségét is megfertőzte koronavírussal.

 

(Fotó: Szent László Kórház/MTI)

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló