2024. április 25., Márk

Mindenki ügye

#orbán viktor #illegális bevándorlás #határvadász #határvédelem

Esküt tettek az új Határvadász Ezred első tagjai

Barna Benedek 2022.09.09. 12:36

Az avatásukon Orbán Viktor mondott beszédet a migrációról.

 

Megalakult a Határvadász Ezred, az avatóünnepséget pénteken délelőtt tartották Budapest X. kerületében, a Készenléti Rendőrség Kerepesi úti bázisán. Az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mondott. Rajta kívül az eseményen többek közt Pintér Sándor belügyminiszter és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is részt vett.

D_KOS20220909017

A Telex beszámolója szerint első körben a határvédelemben eddig résztvevőket tüntették ki. Ezután következett a kormányfő miniszterelnök, aki arról beszélt, hogy "2015 óta nyílt migrációs válság van Európában", illetve elsütött egy bölcsességet, miszerint "Magyarországon a történelem során megtanultuk, hogy egy ország határ nélkül, olyan mint a tojás héj nélkül".

D_MTI20220909004

Orbán Viktor méltatta a határokon eddig szolgálatot teljesítő rendőrök és a katonák munkáját, majd elmondta, hogy "a szomszédban dúló háború szükségessé tette, hogy honvédjeink máshol teljesítsenek". A miniszterelnök szerint a határvadászok mögött ott van az egész ország, és rájuk hárul a feladat, hogy megvédjék a hazát.

D_KOS20220909022

A kormányfő arról beszélt, hogy Magyarország nem akar lemondani a biztonságáról és "korunk legnagyobb veszélye" elleni védekezésről, majd a migrációt egyenesen "civilizációs fenyegetésnek" minősítette. Gondolatait azzal zárta: "Mi nem hisszük, hogy a migrációból bármi jó sülhetne ki"

D_KOS20220909020

A Telex cikke emlékeztet: idén nyáron jelentették be, hogy a katonák és a rendőrök tehermentesítésére egy új határvédelmi szervezet állít fel rohamtempóban a kormány. A miniszterelnök két hónapot adott Pintér Sándornak, hogy a korábbi határőrség mintájára egy új határvadász alakulatot állítson fel. Orbán korábban arról beszélt, hogy 2-4 ezer határvadászra lenne szükség, a mostani eseményen azonban csak 500-an tettek esküt.

 

 

(Fotók: Fischer Zoltán, Koszticsák Szilárd / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló