2021. november 28., Stefánia

Mindenki ügye

Háromszorosára, havi négymillió forintra emelték a Médiatanács elnökének fizetését

2019.11.30. 00:00

Tellik rá, gazdag ország vagyunk.

 

"Időszerűvé vált a Médiatanács elnöke és tagjai, valamint az NMHH vezetői illetményének rendezése.– ezzel az indoklással javasolja a parlament törvényalkotási bizottsága, hogy piaci körülmények között elképzelhetetlen mértékű fizetésemelést kapjanak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság vezetői, írja a 24.hu. A döntéssel Karas Monika fizetése az eddigi havi 1,3 millió forintról havi négymillióra nő.

 

Karas (az alábbi fotón látható) eddig miniszteri illetményre volt jogosult, amit nemrég egymillióról bruttó 1,7-2,9 millió forintra emeltek. A 24.hu megjegyzi, hogy ennek oka, hogy a jövőben a jegybankelnök Matolcsy György havi ötmillió forintos fizetésének 80 százaléka jár neki az Országgyűlés előtt lévő módosító javaslat szerint. 

 

 

Az NMHH elnöke a fizetése mellett persze többféle juttatást is kap. Karas a csillagászati mértékű fizetésemelés mellett hivatali lakást, és személyes gépkocsihasználatot is kap, de további 400 ezer forint tiszteletdíjra is számíthat. A médiatanács tagjai sem maradnak ki a buliból, ők fejenként havi 1,6 millió forintra számíthatnak.

 

A 24.hu még hozzáteszi, hogy az NMHH-elnök fizetésével együtt a médiahatóság főigazgatójáét is jelentősen emelnék, Aranyosné Börcs Janka az elnök fizetésének 60 százalékára lesz jogosult a javaslat alapján, ez havi 2,4 millió forintnak felel meg.

 

Karas Monikát 2013 augusztusában nevezte ki a köztársasági elnök az NMHH élére, emellett kilenc évre a médiatanács elnökévé is megválasztotta az Országgyűlés. Karas egyébként régóta mozog fideszes körökben, az NMHH előtt a Simicska Lajoshoz tartozó médiabirodalom jogásza volt.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló