2024. július 20., Illés

Mindenki ügye

#gulyás gergely #üzemanyagár #benzinárstop

Három intézkedést hoz a kormány a rendkívüli benzinhelyzetre


Itt a késő esti kormányinfó, ahol Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Hernádi Zsolttal, a Mol elnök-vezérigazgatójával közösen jelentette be a kormány üzemanyagárról szóló döntéseit.

 

A miniszter közölte: a benzinárstop marad, és "minden alapot nélkülöz" az a híresztelés, hogy nem akarják vagy tudják fenntartani azt. Az is valótlan, hogy az ellátás veszélybe került – közölte.

 

Azt ugyanakkor elismerte, hogy a megnövekedett igények miatt előfordultak nehézségek, de a Mol el tudja látni az országot üzemanyaggal. Hozzátette viszont, hogy a "benzinturizmus", a megnövekedett tranzitforgalom, valamint a pánikkeltés miatt jelentősen megugrott az üzemanyagfogyasztás.

hernadi-gulyas
Kép forrása: Magyarország Kormánya / Facebook

 

A kormány három intézkedést jelentett be:

 

– A 7,5 tonna feletti gépjárművek, illetve a 3,5 tonna feletti külföldi rendszámú teherautók csak a nagynyomású kútoszlopoknál tankolhatnak, ami azt jelenti, hogy csak piaci áron vehetik a gázolajat. Kivételek a mezőgazdasági erőgépek.

 

– 20 forinttal csökkentik az üzemanyagok jövedéki adóját,

 

– végül a kormány utasította a rendőrséget, hogy rémhírterjesztés esetén indítson eljárást, ha valaki az ellátás leállásáról közölne információt.


A rendelet azonnal, vagyis csütörtök este 10 órakor hatályba lép.

 

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója közölte: a Mol finomítói zavartalanul üzemelnek, de az Adria kőolajvezeték is készen áll, ha szükség lenne rá.

Mint fogalmazott:  a Mol-nak elegendő készlete és kapacitása van a teljes hazai fogyasztás lefedésére. Hozzátette: a megnövekedett forgalom húsz százalékát adták a külföldi járművek, tíz százalékát pedig a pánikvásárlás okozta. 

 

(Via ugytudjuk.hu)

 

Indexfotó: pixabay.com

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló