2023. december 6., Miklós

Mindenki ügye

#lmp #munkanélküliség

Három helyett kilenc hónapos álláskeresési járadékot követelnek, de újra nemet mondhat a Fidesz

ugytudjuk.hu 2021.03.31. 14:19

Pedig a koronavírus-válság közepette szükség lenne rá.

Orbán Viktor elhíresült mondása szerint a kormány senkit nem hagy az út szélén. Ha ez tényleg így lenne, akkor a Fidesz-KDNP végre érdemben foglalkozna az ismét benyújtott törvényjavaslatával és meg is szavazná azt – állítja Hohn Krisztina. Az LMP országgyűlési képviselője online sajtójátékoztatón jelentette be, hogy az LMP frakciójával együtt törvényjavaslatot nyújtott be, mely arról szól, hogy az álláskeresési járadék a jelenlegi 3 hónap helyett 9 hónapig járjon. Nem először teszi ezt a zöld párt a járványhelyzet kirobbanása óta, de a Fidesz rendületlenül lesöpri ezt a javaslatot az asztalról.

 

– A járvány jelenleg is tombol, bőven több mint 3 hónapja tart, jelenleg is több százezren vannak állás és kilátás nélkül. Vannak olyan szektorok, ahol az élet már egy éve áll, és az abban dolgozók nagy részének azóta nincs bevétele, jövedelme. A 3 hónapra adott álláskeresési járadék szinte semmire sem jó, a 9 hónap viszont már segítség lenne. Különben 3 hónap hiábavaló álláskeresés után marad a 22.800 forintos szociális segély meg a szintén alig fizető közmunka – hangsúlyozta a politikus.

munkanélküliség mti1

– Az LMP kitart amellett, hogy az álláskeresési járadékot 3-ról 9 hónapra emeljék, ezért határozottan arra kéri a kormányt, végre fontolja meg és támogassa a párt javaslatát. Egy ország kormányának minden állampolgárról gondoskodnia kell – pláne, ha a vezetője azt ígérte, hogy senkit sem hagy az út szélén – fogalmazott Hohn.

 

(via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló