2021. december 5., Vilma

Mindenki ügye

#orbán viktor #demokrácia #dokumentumfilm #európai unió

"Hallo, Herr Diktator" – Hamarosan magyarul is megjelenik az Orbánról szóló dokfilm

Úgytudjuk 2021.01.11. 19:53

A rendező szerint fontos megismerni a magyar miniszterelnök személyiségét.

Karácsonykor mutatta be a német-francia ARTE televízió a "Hallo, Herr Diktator" című dokumentumfilmet, amelyről Michael Wech rendező, forgatókönyvíró a Klubrádiónak azt mondta, remek a visszhangja – írja a 24.hu.

 

A dokumentumfilm egyelőre csak németül látható online az Arte csatornán, de pár nap múlva angol, és hamarosan magyar felirattal is nézhető lesz.

 

A rendező szerint a dokumentumfilm nagyszerűen bemutatja Orbán Viktor személyiségét és legfőbb karakterjegyeit. Ez pedig azért is fontos, mert aki nem ismeri ki a kormányfőt, nem tudja megoldani az általa okozott problémákat sem.

 

orbánsóki-tamás-mti
Fotó: Sóki Tamás / MTI

 

 

A film ötlete egyébként még akkor született, amikor Rigában, a 2015-ös uniós csúcson Jean-Claude Juncker és Donald Tusk a közös fotóhoz várták Orbán Viktort, akit az Európai Bizottság akkori elnöke diktátorként üdvözölt.

A rendező szerint először az lett gyanús, hogy Magyarország miért nem csatlakozik az Európai Ügyészséghez. Hiszen ha demokrácia fő jellemzője az elszámoltathatóság, akkor amennyiben ez nincs, demokrácia sincs.

A cikk szerint a filmet három és fél hónap alatt forgatták le, és próbáltak kormányzati szereplőkkel is interjúzni, de csak Kovács Zoltán államtitkárt tudták megszólaltatni. Orbán Viktor természetesen válaszra sem méltatta  őket.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló