2021. október 27., Szabina

Mindenki ügye

#koronavírus #oltóanyag #vakcinagyár

Még néhány hónap, és elkezdődhet a magyar vakcinagyár építése


A magyar koronavírus elleni vakcinát jövő év végére ígérik.

Száz nap múlva lerakják a magyar oltóanyaggyár alapkövét Debrecenben – közölte György László, gazdasági stratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján.

 

Hozzátette: korábban előfordult vakcinahiány – például kanyaró idején – ezért mindenképpen szükség van arra hazai gyártásra is az ellátásbiztonság érdekében. Közölte azt is, hogy a Debreceni Egyetemen rendelkezésre áll az a tudás, ami biztosítsa a gyár működését és a fejlesztést. 

 

Úgy vélte, hogy gazdaságilag is kifizetődő a beruházás, mivel a vakcinákat a külföldi piacokon is értékesíthetik.

 

Müller Cecília a legfrissebb adatok ismertetése után közölte: jelenleg vakcinabőség van az országban. Hozzátette: már csak az egyénen múlik, hogy él-e az oltással.

 

Az országos tisztifőorvos szintén kitért a vakcinagyárra, mint mondta: ha minden a tervek szerint halad, akkor jövő év végére már rendelkezésre állhat a magyar koronavírus elleni oltóanyag.

 

Vakcinabőségünk van. Hosszan, hetekig, hónapokig vártunk erre a mondatra. Már csak az egyénen múlik, hogy él-e az oltás lehetőségével. Minden adat azt mutatja, hogy a harmadik hullám leszálló szakaszának a vége felé közeledünk, ami a járványügyi óvintézkedéseknek és a védőoltásoknak köszönhető

 

Mint mondta, a magyar vakcina az influenza és a kullancs agyvelőgyulladás elleni védőoltásokra hasonlít majd. 

 

Via ugytudjuk.hu

 

(Indexfotó: MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló