2023. március 21., Benedek

Mindenki ügye

#kormány #üzemanyagár #árstop #élelmiszerár

Hamarosan dönt a kormány, hogy meghosszabbítják-e az árstopokat

Barna Benedek 2022.06.06. 19:00

Külön hoznak döntést minden árstopról.

 

Az ársapkák jelen állás szerint július elsejéig maradnak, és hamarosan eldőlhet, hogy megújítják-e azokat: a kormány hivatalos Facebook-oldalán hétfőn közölték, hogy június közepéig döntenek az árstopokról, a bejegyzés szerint mindegyikről külön határoznak. Ugyanakkor azt már most jelezték, hogy a kormány szerint az ársapkák jó intézkedések, és szeretnék azokat fenntartani.

 

Mint ismert, az Orbán-kormány február 1-jétől fagyasztotta be több élelmiszer – a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, a csirke far-hát és a 2,8 százalékos UHT-tehéntej – árát a tavaly október 15-ei szinten. A 95-ös benzin és a dízel literenkénti árát pedig még tavaly november 15-én rögzítették 480 forintban, majd idén február 15-től további három hónapra, tehát május közepéig hosszabbították meg a benzinárstopot (aztán február 28-án az üzemanyagok nagykereskedelmi árait is befagyasztották).

árstop-mti-balogh-zoltán
Fotó: Balogh Zoltán / MTI

 

A 24.hu a kormány mostani bejelentése kapcsán idézi Nagy Mártont gazdaságfejlesztési minisztert, aki nemrég: vizsgálják, hogy a Mol, a kereskedők, illetve a bankok ki tudják-e gazdálkodni a hosszabbítást. De szerinte meghosszabbítják az ártopokat. "Addig, amíg az infláció ilyen magas, és nem kezd el csökkenni, nincs semmi ok arra, hogy az árstopokat kiengedjük" – fogalmazott. A miniszter szerint leghamarabb jövő év végére szoríthatják vissza 3 százalék közelébe az inflációt.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló