2022. július 1., Tihamér Annamária

Mindenki ügye

#hadházy ákos #szél bernadett #azonnali

Hadházy azt javasolja, Márki-Zay Péter mandátumát adják oda Szél Bernadettnek

Fekő Ádám/Azonnali 2022.04.16. 13:41

A képviselő szerint Szél a pártok rossz döntése miatt nem lehet képviselő a jelenlegi állás szerint.

 

Hadházy Ákos az április 3-án az egyesült ellenzék által nagyon csúnyán elvesztett választás óta nem takargatja annyira, mennyi hibát látott a kampányban, a Zuglóból simán bejutott független (amúgy főleg a Momentummal mozgó) politikus szombatra is tartogatott valamit: Facebookon írta le, szerinte a pártok rossz döntésének következménye, hogy nem lesz továbbra is országgyűlési képviselő az a Szél Bernadett, akivel négy éve még társelnökként hagyták ott az LMP-t.

A tisztességtelen fetételek mellett lebonyolított, elcsalt választás következményei közül a Fidesz ismét kétharmados többsége mellett Szél Bernadett kiesése a legigazságtalanabb és legfájóbb. (...) Sajnos a kiesése az ellenzéki pártok rossz döntéseinek a következménye. Lehetett ugyanis tudni, hogy választókerülete “billegő” körzet: az ellenzéki lista nem szerepel ennyire katasztrofálisan az országban, Szél Bernadett simán nyerhetett volna, de azt is világosan lehetett előre jósolni, hogy rossz országos eredmény esetén veszíthet. A pártok egyezsége azonban nem engedte meg, hogy a pártelitekhez nem kötődő, független képviselő befutó helyet kapjon a listán. Azon a listán, amiről az előválasztáson nem is lehetett szavazni

– írja Hadházy, aki azt is felvetette, hogy Márki-Zay Péter fel nem vett mandátumán Szélnek kéne felajánlani.

 

Az ellenzék 2010 óta egyik legnépszerűbbnek vált arca Pest 2-es számú választókörzetében indult a sportriporterből a Fidesz egyik verbális verőemberévé vált Menczer Tamással szemben. Végül utóbbi győzött 46,77 százalékkal, Szél 44,92-t hozott össze, valamivel több, mint ezer szavazat döntött kettejük közt.

 

A kerületben egyébként 2700 szavazatot szedett össze a Mi Hazánktól György József, és az MKKP-s Jakab Edina is behúzott 2300-at. a Megoldás Mozgalom és Gődény György pártja is indított jelöltet, de a rájuk szavazók létszáma nem érte el az ezret sem.

 

 

Ezt a cikket az Azonnali szállította.

 

 

(Indexkép: Hadházy Ákos és Szél Bernadett a Momentum 2019-es EP-eredményváróján; Ruttkay Lili)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló