2024. július 13., Jenő

Mindenki ügye

#novák katalin #köztársasági elnök

Ha Novák Katalin lesz az államfő, a férje akkor is marad a Nemzeti Banknál

Székely Zoárd 2021.12.30. 16:51

A first gentleman pozíció nincs hatással a munkájára.

Veres István az MNB Pénz- és devizapiaci igazgatóságát vezeti. Feladatai ellátására a házastársa jelenlegi vagy jövőbeni tisztsége nincs hatással

– közölte a jegybank az rtl.hu azon kérdésére, hogy Veres István Attila, Novák Katalin fideszes államfőjelölt férje felesége megválasztása után megtartja-e munkáját a Magyar Nemzeti Bankban. 

 

Azt is szerették volna megtudni, hogy Veres István Attila Magyarország első first gentlemanjeként fenntart-e majd saját titkárságot, amelyet a törvény – amennyiben közéleti tevékenysége indokolja – lehetővé tesz, de nem kaptak választ, mint ahogyan arra sem, hogy Veres István a köztársasági elnök házastársaként hogyan képzeli el közéleti szerepét és milyen ügyekkel szeretne kiemelten foglalkozni.

novák-katalin-fb--
Kép forrása: Novák Katalin / Facebook

 

A Magyar Narancs 2019-ben arról írt, a közgazdász végzettségű Veres Istvánt Matolcsy György érkezése után, egy nagyobb tisztogatási hullámban elküldték a jegybanktól, azonban – állítólag – Balog Zoltán, az emberi erőforrások akkori minisztere kérésére visszavették, előléptették és fizetésemelést is kapott.

 

A kormányközeli KESMA alá tartozó Origo korábban úgy jellemezte Veres Istvánt, mint

az ember, aki a magyar aranytartalékot kezeli.

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló