2023. május 28., Emil Csanád

Mindenki ügye

#oktatás

Ha a rendőrök béremelését a költségvetésből állták, a tanárokét is fizessék abból!

Csarnó Ákos 2022.09.21. 15:05

Az LMP továbbra is a pedagógusok bérének emelésére szólítja fel a kormányt.

 

Ha más társadalmi csoportok, például a rendőrök béremelését a magyar költségvetés állta, akkor a kabinet a tanárok esetében se kösse azt az uniós források megérkezéséhez - szorgalmazta Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdán sajtótájékoztatón.

 

Azt mondta, pártja más ellentmondást is lát a kormányzati megnyilatkozásokban. Míg a Miniszterelnökséget vezető miniszter akkor látja megvalósíthatónak a pedagógusbérek emelését, ha az unió elutalja a forrásokat, a területfejlesztési miniszter közben biztosra veszi a források elnyerését - vetette fel, megjegyezve, ha utóbbi igaz, a kormány előfinanszírozhatná a béremelést, "a nap végén úgyis az unió állja". A párt továbbra is azonnali, 45 százalékos béremelést követel az oktatásban dolgozók számára, valamint azt, hogy a jövedelmeket a szektorban évente kétszer igazítsák az inflációhoz. Emellett a pedagógusok oktatással-neveléssel töltött óraszámainak csökkentését is szükségesnek tartja az ellenzéki párt.

 

indexkép: Getty Images

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló