2022. július 1., Tihamér Annamária

Mindenki ügye

#mi hazánk #vármegye #csendőrség

Ha a Fidesz a vármegyéket állítaná vissza, akkor a Mi Hazánk megtöltené azokat csendőrökkel


A párt szerint már a csendőrök tekintélyt parancsoló egyenruhája is el fogja tántorítani a potenciális bűnözőket.

azonnalipp

Kedden robbant a hír, hogy a Fidesz szeretné visszaállítani a vármegyéket, a Mi Hazánk máris közleményben tudatta az egyébként régi tervüket, hogy újra kellene szervezni a csendőrség intézményét is ezekben a vármegyékben.

 

A párt szerint „a rendőrség munkáját segíteni kell egy tekintélyt parancsoló, helyismerettel rendelkező, karhatalmi vagy határvédelmi feladatokra el nem vezényelhető állománnyal”.

 

Azt mondják, a közrend helyreállítása érdekében létre kell hozni a csendőrséget, amelynek hatásköre élesen el kell határolódjon a rendőrségétől. Az előbbi bűnmegelőzési, az utóbbi a nyomozati feladatkört kellene betöltsön.

A tekintélyt parancsoló egyenruhát viselő, különleges kiképzést kapó csendőrség már megjelenésével is elriasztaná a bűnözőket”

– írják.

csendőrök-fortepan
Fotó: Fortepan / Karabélyos Péter

Hozzáteszik, hogy prevencióra, bűnmegelőzésre van szükség, nem pedig arra, hogy egy már megtörtént bűntény után helyszíneljen a rendvédelem. Arról azonban nem írnak, hogy pontosan mit is jelent ez a prevenció, hacsak nem úgy kell az előbbieket értenünk, hogy a csendőrök a „tekintélyt parancsoló” egyenruháikban masíroznak majd különböző helyszíneken, amitől aztán meg fog rettenni minden potenciális bűnöző.

 

A közlemény kitér arra, hogy a jogköröket úgy alakítanák, hogy a rendőrség és a csendőrség tagjai a szükséges erővel fel tudjanak lépni a bűnözőkkel szemben, „ne kelljen attól tartaniuk, hogy őket hurcolják meg egy intézkedés miatt, mert a bűnözőnek többletjogai vannak”.

 

„Rendkívül fontos, hogy visszaállítsuk a rendfenntartó erők tekintélyét. Meg kell szüntetni azt a liberális gyakorlatot, amely az elmúlt harminc évet jellemezte, hogy a bűnözőnek gyakorlatilag több joga van, mint a rendőrnek. Fontos, hogy a csendőr ne féljen fellépni a bűnözővel szemben, a bűnöző pedig ne védekezhessen az intézkedéssel szemben a származására vagy az emberi jogaira hivatkozva. Mindennél fontosabb a tisztességes emberek biztonsághoz fűződő joga” – zárul a Novák Előd nevével szignózott közlemény.

 

(Ezt a cikket az Azonnali szállította.)

 

 

Az indexfotó pillanatkép az Indul a bakterház c. filmből; forrása: videa.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló