2021. október 17., Hedvig

Mindenki ügye

Gyurcsány: Orbán tehetetlen a járvánnyal szemben, csak nyugodt képet vágott a semmittevéshez

2019.11.30. 00:00

A volt kormányfő reagált a jelenlegi miniszterelnök interjújára.

 

"Üres locsogás, nyugodt ábrázattal" - írta Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a DK elnöke, miután meghallgatta Orbán Viktor kormányfő szombat esti interjúját a közmédiában, amelyben arról beszélt: nem lesznek kijárási korlátozások a koronavírus második hulláma miatt, és csak akkor zárják be az iskolákat, ha nő a halálesetek száma.
 
"Ennyi volt a kormányfő ma esti rendkívüli beszéde. Tényleg rendkívüli volt. Rendkívül kínos, hogy valaki félórán keresztül semmitmondóan tudjon beszélni arról, hogy semmit nem csinált, semmit nem csinál, semmit nem fog csinálni annak érdekében, hogy érdemben tudjuk kezelni a koronavírus-válságot.
 
Legyünk nyugodtak! – mondta. Ne ijedjünk meg attól, hogy hetente duplázódik a megbetegedések száma, hogy rohamosan növekszik a kórházban ápoltak száma, hogy egyre-másra zárnak be iskolai osztályok! Nem beszélt arról, hogy miért nem végzünk tömeges teszteket, hogy miért nincsen kontaktkutatás, hogy járványhelyzet esetén miért kell 20-50 ezer forintot fizetni az embereknek, miközben az ő pénzükön vették meg a rengeteg berendezést, eszközt, tesztet. Miért van rendben, hogy kétszer fizettetnek velünk?" - fogalmazott Gyurcsány.
 
 
Szerinte Orbán csak "bárgyú semmitmondással" reagál arra, hogy 14,5 százalékkal, szinte soha nem látott mértékben csökkent az ország nemzeti jövedelme a második negyedévben, hogy a hiányt már a kormány is 7-9 százalék közé várja. "És lehazudva az égről a csillagot azt mondja, hogy lassan többen dolgoznak Magyarországon, mint a vírusválság előtt."- írta.
 
"Egy tehetetlen, cselekvésképtelen, ötlettelen, sodródó ember vágott nyugodt képet a semmittevéshez. Egy válság felé rohanó ország kormányfője bizonyította ma este, hogy nem ért semmit, hogy nem lát semmit, hogy fogalma sincs a tennivalókról.
 
(Fotó: MTI)
 

Orbán szerint amíg nem emelkednek a halálozási számok, nem zárják be az iskolákat

A miniszterelnök szerint a koronavírus-járvány második hulláma miatt nem fognak olyan korlátozásokat bevezetni, mint tavasszal. "Egészen addig, amíg a halálozási számok nem emelkednek, addig fel sem merül a gondolat, hogy az iskolákat korlátozni kell" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az M1-nek adott szombat esti interjújában.

 
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló