2021. March 3., Kornélia

Mindenki ügye

Gulyás Gergely szerint a karácsonyi időszakra speciális szabályokat kell hozni

UGYTUDJUK.HU 2020.12.1. 15:28

A miniszter a második járványhullám tetőzéséről is beszélt.

 

A járvány második hullámának tetőzésére számtalan matematikai és virológiai képlet van. Az egyik oldalon december 2-a, míg a másik oldalon január vége

 

– közölte a koronavírus- járvány várható tetőzéséről szólva a Miniszterelnökséget vezető miniszter a parlament alkotmányügyi bizottsága előtt. Az ATV tudósítása szerint Gulyás Gergely miniszteri meghallgatásán elmondta, hogy a három héttel ezelőtt bevezetett korlátozó intézkedések eredményét most lehet majd látni.

 

A tárcavezető a tesztelésekkel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt hetek tesztátlaga semmiben nem marad el az európai átlagtól. A pedagógusok megbetegedésének adataiból pedig lehet következtetni az országos adatokra is.

 

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI 

 

Mint mondta, a kormány már a szerdai ülésén foglalkozik a karácsonyi járványügyi szabályokkal. Ha nem tudnak döntést hozni, akkor a következő kormányülésen, december 9-én már lesznek világos szabályok karácsonyra, attól függően, hogy a szakemberek mennyire tudják előre jelezni a járványhelyzet alakulását.

 

Gulyás véleménye szerint a karácsonyi időszakra speciális szabályokat kell hozni. Úgy fogalmazott:

 

Jó lenne, ha ez a találkozásokat is érintené. Nem lesz olyan a karácsony, mint az eddigiek voltak. De a találkozásokat nyilván a családok között talán valamivel szélesebb körben is érdemes néhány napra lehetővé tenni.

 

Hozzátette, a külföldről történő beutazás kérdését is meg kell fontolni, mert nagyon sokan karácsonyra szeretnének hazajönni, még ha ennek számtalan veszélye is van.

 

(Via ugytudjuk.hu)

 

Friss bejelentés a magyar kormánytól: korlátozások nélküli karácsonyt akarnak Orbánék

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló