2024. február 29., Elemér

Mindenki ügye

#szja #adó #kormányinfó #adóvisszatérítés

Gulyás Gergely: már biztos, hogy jövőre megkapják az adóvisszatérítést a gyereket nevelők

Fehér Buda 2021.09.29. 11:25

A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint nincs olyan forgatókönyv, hogy ne érje el a magyar gazdaság az 5,5 százalékos növekedést.

 

Szerdán délelőtt kormányinfót tart Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter, és Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő. Gulyás bejelentette, hogy már biztos, hogy idén eléri a magyar gazdaság az 5,5 százalékos növekedést, de a 7 százalékos emelkedést is kilátásba helyezte. A miniszterelnökséget vezető miniszter emlékeztetett, hogy ha elérjük az 5,5 százalékot, akkor a személyi-jövedelemadót a gyermekes családoknál mindkét szülő visszakapja.

 

Gulyás arról is beszélt, hogy Magyarország 10+5 évre kötött megállapodást a Gazprommal, így biztosítják a rezsicsökkentést. Az új szerződés Gulyás szerint lényegesebb kedvezőbb az új szerződés azzal szemben, mint ami most jár le, így a magyarok a 40 százalékát fizetik annak, mint amit az európai árak alapján kellene.

 

A kormányinfón kiderült, hogy holnap kihelyezett kormányülést tartanak, Hajmáskéren. A kormány itt majd egy hadgyakorlatot tekint meg, amit a németekkel közösen tartanak.

gulyás-mti-bruzák-noémi
Fotó: Bruzák Noémi / MTI

 

A Mandiner feltette a kérdést Gulyásnak, hogy mit gondol arról, hogy egyre durvább a politikai hangnem az országban. A miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy sajnálatosnak tartja, majd hozzátette, hogy szerinte Gyurcsánynak jó lenne visszatérnie a polgári viselkedéshez. 

 

Az ATV kérdésére, hogy mit szólnak ahhoz, hogy több mint 600 ezren szavaztak le az előválasztáson, azt mondta, hogy ez a választásra jogosultak nagyjából 8 százaléka, ilyen támogatottsága van ma az ellenzéknek itthon. Arra kérdésre, hogy láthatóan a kormány arra készül, hogy Karácsony Gergely lesz az ellenzéki miniszterelnök jelölt azt felelte, hogy a kormány szerint nincs verseny az ellenzékiek között. Szerintük előre lejátszott a meccs, ezért várják előre Karácsony győzelmét.

 

Gulyás védelmébe vette a gyermekvédelmi törvényt, elmondta, hogy a kormány nem tud eleget tenni az Európai Bizottság jelenlegi kéréseinek, majd hozzátette, hogy erre egyébként nincs is jogi alapja a bizottságnak. A miniszter szerint viszont minél hamarabb meg kell állapodnia a bizottságnak a helyreállítási alapról azokkal az országokkal, amelyekkel még nem tették. Arról, hogy a jövő év tavaszán tartsák a gyermekvédelmi törvényről szóló népszavazást, az országgyűlési szavazással együtt azt mondta, támogatják a kezdeményezést. "Ellenzéki javaslatok is lehetnek jók, ellenzéki javaslatokat is lehet támogatni" - tette hozzá, tehát tavasszal szavazhatunk a Fudan egyetemről is.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló