2022. december 3., Ferenc Olívia

Mindenki ügye

#koronavírus #gődény györgy #járványtagadás #vírusszkepticizmus

Indulhat a 2022-es parlamenti választásokon a vírusszkeptikus Gődény György

ugytudjuk.hu 2021.01.15. 12:14

Pártba terelheti híveit a járványveszélyt tagadó gyógyszerész.

Még tavaly jött létre egy új párt, amely több szálon kötődik Gődény Györgyhöz, a járványveszélyt tagadó gyógyszerészhez – derítette ki a Blikk. A bíróság a júniusban alapított Normális Élet Pártját november elején jegyezte be.

 

Fontos hozzátenni, hogy Normális Élet néven fut Gődény számtalan közösségi oldalt és csoportot felölelő virtuális hálózata, amelynek minden megyében, sőt Európában is vannak leágazásai, emellett a pártot is egy olyan nyíregyházi címre jegyezték be, ahol két ingatlan található. Az egyik a tulajdoni lap szerint a járványszkeptikus gyógyszerész édesanyjáé – itt van a székhelye egyébként a Gődény vezette Magyarországi Zsidó Örökségvédelmi Egyesületnek is –, míg Gődény címe a cégadatbázis szerint egy házzal odébb található.

 

A Normális Élet Pártját ezúttal is Harkai Bulcsú Bánk alapította és vezeti: ahogy korábban a Közös Nevező 2018 nevű formációt is, amelynek később lett listavezetője és ügyvezetője a testépítő gyógyszerész. Harkai a 23. helyet kapta meg.

 

godeny-digisport
Gődény György (Fotó: digisport.hu)

 

Mikola Bálint, a Transparency International munkatársa arra emlékeztetett, a Közös Nevező sem fizette vissza a korábbi állami támogatást, az új szabályok szerint a Normális Élet sem kapna kampánytámogatást, ha Gődény alapította volna meg. A lap kereste Gődény Györgyöt, hogy megtudja, vannak-e politikai ambíciói, indulna-e 2022-ben, de lapzártáig nem válaszolt.

 

Ceglédi Zoltán politikai elemző szerint egy jó kampánnyal akár egy parlamenti erő is összehozható lenne, mert a lezáráskritika felül tudja írni a pártpreferenciákat. Ezzel főleg az ellenzéki szavazókat lehet megszólítani, de a szakértő azt sem tartja kizártnak, hogy a Fidesz hagyományos bázisaiból is tudna „lopkodni” egy vírusszkeptikus párt.

 

Korábban a HVG írt arról, hogy mivel a Fidesz szoros 2022-es választásokra számít, jól jönnek neki a fantompártok, Gődény György pedig már oltásellenes népszavazási kezdeményezésével is készülhetett a politikai szerepre, az ott elkért adatok megkönnyíthetik a 2022-es aláírásgyűjtést.

 

(via ugytudjuk.hu)

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló